Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se profilează o ofertă de cumpărare pentru fostul sediu al Remin

Clădirea de unde erau gestionați odinioară 30.000 de angajați se află acum în paragină | Foto: PBM

Sediul principal al celei mai mari întreprinderi pe care a avut-o județul Maramureș, cu 30.000 de angajați, este propus spre transformare în centru administrativ integrat al municipiului Baia Mare.  

“Ne aflăm înaintea unui moment important în care putem întregi patrimoniul municipiului cu o clădire emblematică, un simbol al unei epoci apuse, însă reprezentative pentru orașul nostru. O clădire impunătoare, în centrul orașului, lăsată baltă în ultimii ani, dar care ar putea să devină piesa principală a unui proiect pe care mi-l doresc realizat pentru băimăreni.

Acesta este centrul administrativ integrat al municipiului. Un loc unde băimărenii care au de rezolvat chestiuni administrative să găsească toate serviciile și direcțiile la un loc, să nu mai fie nevoiți să se plimbe în 10 locații diferite”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Conducerea municipalității a propus consiliului local realizarea unei evaluări a clădirii aflate în patrimoniul societății Remin pentru a formula o ofertă de preluare. “Cu atât mai mult cu cât această societate are datorii considerabile față de Baia Mare, văd oportunitatea pentru a achiziționa această clădire centrală cu un cost minim pentru orașul nostru.

Datoriile înregistrate de această societate nu avem șanse să le vedem prea curând achitate sau vreodată. Această clădire însă, și în contextul proiectului major de reabilitare a Pieței Revoluției, unde intrăm curând cu lucrările pentru amenajarea unei parcări subterane, dar și reamenajarea și modernizarea zonei pietonale, poate fi un punct strategic pentru noi.

Sediul Remin a fost și rămâne o clădire simbol pentru Baia Mare, din păcate sortită paraginii. Noi, la nivelul autorității publice locale, putem să ne asumăm reabilitarea și refuncționalizarea acestui imobil”.

Compania Națională a Metalelor Prețioase și Neferoase Remin avea înainte de Revoluție 30.000 de angajați, iar înainte de disponibilizările colective din 1996, 14.000 de salariați. Aceasta a fost agentul economic principal al județului  până în perioada 2005-2006, când exploatarea de minereu a fost oprită. În 2009 aceasta mai avea doar 300 de salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Federația de Sporturi cu Obstacole din România, lansată oficial

Articolul următor

“Metroul și centura metropolitană din Cluj vor fi finanțate din surse diferite”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share