Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Global payments: Cumpărătorii din România, primii din Europa de Est care pot plăti cu criptomonede

Global payments anunță că, începând cu luna noiembrie, cumpărătorii din România se numără printre primii din Europa de Est care vor beneficia de posibilitatea de a plăti cu criptomonede, prin intermediul a mii de terminale și aplicații mobile de plată Global Payments.

Noul serviciu este disponibil pentru toți comercianții care au instalată aplicația GP tom de la Global Payments, ce transformă telefonul mobil în terminal POS. Serviciul de criptomonede este oferit de GoCrypto, cel mai important furnizor de criptomonede din lume.

„Pentru utilizatori, este extrem de facilă acceptarea la plată a criptomonedelor – antreprenorii care folosesc GP tom o pot activa pur și simplu din aplicație, alegând criptomoneda ca metodă de plată”, explică Global Payments.

Cumpărătorii care au portofele electronice cu criptomonede pot cumpăra bunuri folosind telefoanele lor. Când plătesc, scanează codul QR de plată de pe terminalul comerciantului. Comerciantul poate alege dacă dorește să primească contravaloarea produselor în criptomonedă sau în moneda locală din România – RON.

Costul pentru tranzacțiile cu criptomonede este de 1,25% din suma plătită. Această taxă este plătită de comerciant. Chitanța este emisă electronic și poate fi trimisă prin sms, e-mail sau prin afișarea și scanarea unui cod QR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ULBS, inclusă în topul Times Higher Education pe Științe Umaniste și Arte

Articolul următor

Trei profesori ai Universității de Științe Agricole, în Top World Ranking

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share