Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei profesori ai Universității de Științe Agricole, în Top World Ranking

Vodnar, Mihalca și Pintea figurează printre cei 34 de clujeni din clasament | Foto: USAMV

Mai multe cadre universitare ai instituției clujene de învățământ superior au fost incluși în Top World Ranking 2%, clasamentrul celor mai importanţi oameni de ştiinţă din lume, publicat de către platforma Elsevier a Stanford University.

Din România, în World Ranking of top 2% Scientists 2021 sunt prezenți 190 de oameni de știință, iar la nivel internațional, 190.064. Dan Vodnar, prorector cercetare al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj ocupă locul 54 la nivel național și 82.488 la nivel international.

În top mai figurează, dintre cadrele USAMV Cluj, Andrei Mihalca, prorector relații internaționale – plasat pe locul 84 la nivel național, și Adela Pintea, director școală doctorală – locul 131 la nivel național.

Dan Vodnar este profesor de gastronomie moleculară şi biotehnologii Alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, fiind distins cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva.

Printre invențiile sale se numără un jeleu cu bacterii microbiotice încapsulate, un ambalaj împotriva microbilor și o etichetă antimicrobiană, aplicată direct pe fructe sau legume, care sub jet de apă se dizolvă și le igienizează.

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Global payments: Cumpărătorii din România, primii din Europa de Est care pot plăti cu criptomonede

Articolul următor

România și Italia au convenit asupra aplicării etichetelor nutriționale

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
22
Share