Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După Satu Mare și București, Autonet construiește un centru de distribuție robotizat și la Turda

Autonet – o companie sătmăreană de anvergură pentru care timpul nu stă în loc

   Autonet, primul furnizor de servicii din domeniul auto pe piaţa românească, îşi propune să-şi menţină poziţia de lider de piaţă şi să crească constant, oferind noi servicii şi soluţii pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienţilor săi. Compania a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 71 de depozite regionale.

    Autonet este membră a ATR – asociaţia celor mai mari importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din lume. Din anul 2005, an în care s-a afiliat, a avut cea mai dinamică dezvoltare dintre membrii ATR, organizaţie care în momentul de faţă numără peste 270 de firme afiliate din 62 de ţări. Această dezvoltare dinamică al Autonetului s-a menţinut şi până azi. Autonet a înregistrat mereu o creştere peste medie, contribuind la consolidarea pieţei europene. Fiind lider incontestabil pe piaţa din România, Autonet s-a extins și în Ungaria, unde continuă să-şi dezvolte şi să-şi întărească rapid poziţia.

   Portofoliul de produse şi de servicii este îmbunătăţit permanent şi acoperă toate segmentele din domeniu. Toate eforturile, ca şi toate programele incluse, au avut drept rezultat obţinerea certificării Sistemului Integrat de Management ISO 9001, ISO 14001 si ISO 45001.

   Liderul industriei auto în furnizarea de soluţii integrate pentru societăţile reînnoite, motorizate din Europa Centrală şi de Est, garant al mobilităţii, siguranţei circulaţiei şi al ocrotirii mediului, pentru realizarea unui nivel mai ridicat al calităţii vieţii.

   Dezvoltarea unei afaceri de furnizare de servicii şi produse orientate către client, bazate pe cunoştinţe, în care echipa de succes, bine pregătită profesional, preocupată de împlinirea personală şi cu un grad înalt de responsabilitate socială, furnizează ansamblul de produse-informaţii-cunoştinţe tehnologice ca soluţie completă, în pas cu direcţiile viitoare de dezvoltare din branşă, pentru ramurile economice de reparaţii, întreţinere şi echipare auto, ţinând cont de nevoia de mobilitate, siguranţă a circulaţiei şi ocrotire a mediului înconjurător.

Autonet – o companie de elită care se dezvoltă atât intrinsec cât și extrinsec

   Recent, acționarii grupului de firme Autonet Group Holding (AGH), parte a grupului SAG, locul cinci în topul aftermarket european, și-a unit forțele cu Augsburg International (AI),unul dintre cei mai importanți distribuitori independenți de piese auto din România. Astfel, AGH preia pachetul majoritar al AI, în care va avea o participație de 51%, în timp ce actualii acționari ai AI vor deține 49%. Autonet Import România (AIR) și Augsburg International vor continua să opereze în paralel, continuându-și activitățile ca și până în prezent, adresându-se acelorași grupuri de clienți ca și până acum și păstrându-și brandurile separate.

   Ambele companii activează pe piața românească de peste 25 de ani, împărtășind numeroase elemente comune. AGH este prezent în 5 țări, prin 13 companii. AI este unul dintre furnizorii de top din segmentul aftermarket auto românesc, având o echipă de peste 600 de angajați.

Autonet – o companie care după România și Budapesta va impresiona  Belgradul

  Autonet Group Holding a demarat lucrările de construcție la noul său centru de distribuție din Moldovenești (Cluj), în apropierea orașului Turda. Odată finalizat, noul depozit va fi una dintre cele trei unități logistice principale din România ale grupului, pe lângă Satu-Mare și București (Popești-Leordeni).

   Centrul de lângă Turda face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a infrastructurii logistice a grupului Autonet, care mai include încă două astfel de centre, în București și Budapesta. Obiectivul principal al acestui proiect este eficientizarea aprovizionării și distribuției mărfii către clienții din Europa Centrală, fiecare dintre cele trei depozite fiind echipate cu module robotizate de stocare AutoStore. Mai mult, au fost finalizate planurile unui depozit și în Belgrad, pentru care au început demersurile de obținere a autorizațiilor.

   “Condițiile speciale din ultimii doi ani au făcut ca lucrările să fie puțin decalate față de planul inițial, însă acum ne bucurăm că am reușit să începem construcția acestui nou centru de distribuție, care reprezintă o investiție de 30 de milioane de euro. Alături de depozitele din București și Budapesta, această nouă unitate face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare, al cărui valoare se ridică la 55 de milioane de euro., a spus Cristian Matei, Director Operațional, Autonet Import România.

   Noul centru de distribuție va fi amplasat pe un teren de 11 hectare și va avea o suprafață totală de 22.700 de metri pătrați și 49 de porți de încărcare/descărcare. Modulul automat AutoStore va conține 120 de mii de cutii, sau unități de stocare, 70 de roboți și 20 stații de lucru. Adițional, depozitul va include și spațiu de depozitare pentru 12 mii de paleți.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Automatizări inteligente și accesibile pentru depozite

Articolul următor
bnr

BNR a majorat rata de politică monetară de la 1,50% pe an la 1,75% pe an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share