Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brokerii clujeni se ocupă de intrarea Aquila pe bursă

Societatea din Ploiești este axată pe activități de distribuție, logistică și transport | Foto: InfoTrucker

Societatea de servicii de investiții financiare BRK Financial Cluj face parte din grupul de distribuție pentru oferta publică inițială (IPO) a companiei Aquila Part Prod (APP).  

La Bursa de Valori București a început IPO a companiei de distribuție și logistică din Ploiești. Sunt oferite 66 de milioane de acțiuni, la un preț cuprins între 5,5 și 6,5 lei pentru investitorii instituționali și de 6,5 lei pentru cei de retail. Oferta publică se derulează la BVB în perioada 8-16 noiembrie. Intermediarul ofertei este Swiss Capital, iar din grupul de distribuţie fac parte BRK și TradeVille.

50-70% din fondurile obținute în urma IPO vor fi utilizate pentru operațiuni de fuziuni și achiziții ale unor companii cu branduri proprii și o cotă de piață semnificativă sau pentru achiziția altor distribuitori de produse complementare, care ar permite sinergii cu activitățile APP.

10-15% din banii atrași vor fi folosiți pentru asigurarea capitalului de lucru, 10-15% pentru în digitalizare, iar 10-15% pentru dezvoltarea brandurilor proprii, precum Gradena, vândute în hipermarketurile Auchan sau Carrefour. APP este furnizor de servicii de distribuție, logistică și transport în România și Moldova. Activitatea de distribuție reprezentă 93% din afaceri, urmată de depozitare și transport.

Societatea este distribuitor al mărcilor producătorilor globali alimentari, prin cumpărarea produselor de larg consum și revânzarea lor în hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate și din benzinării. Principalii săi competitori la nivel național sunt Carrion, VOS Logistics (județul Cluj), Internațional Alexander (Arad), Dolo Trans Olimp (Argeș).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul a devenit City of Film UNESCO

Articolul următor

Un tablou de Ghenie va avea un preț de pornire de numai 1.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share