Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a devenit City of Film UNESCO

Municipiul Cluj-Napoca a intrat în rețeaua orașelor creative UNESCO, având titulatura de City of Film, alături de Cannes (Franța) și Gdynia (Polonia).

Lista celor 49 de orașe care se alătură rețelei Creative Cities a fost publicată, trei dintre ele primind titulatura de City of Film. Cele 21 de orașe de film UNESCO se întind pe tot globul, încurajând parteneriatele și schimbul de idei. Rețeaua de orașe creative UNESCO este concepută pentru a încuraja parteneriate mai mari între organizație și între orașele creative din întreaga lume.

Clujul primește această titulatură în anul în care Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a aniversat 20 de ediții, contribuind la transformarea orașului în unul dintre cele mai active din România din punct de vedere cultural.

Unul dintre cele mai importante festivaluri din regiune, TIFF a pus Clujul pe harta industriei cinematografice, având ca obiectiv comun cu autoritățile locale, pe termen lung, transformarea sa într-un centru major de producție de film, care să atragă producători români și străini, investiții în economia locală și formarea profesioniștilor la nivel local.

„Primul eveniment cultural major din Cluj a deschis calea către alte proiecte mari, a influențat generații de tineri, a modelat mentalități și a impulsionat turismul și dezvoltarea unor afaceri locale, a pus în valoare locuri devenite acum simbolice pentru oraș. Practic, TIFF a crescut o dată cu orașul Cluj-Napoca”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Cluj-Napoca este singurul oraș din România care deține mai multe cinematografe de tip one screen funcționale și care atrag un număr mare de spectatori. Trei universități locale dețin specializări în domeniul media și arte vizuale: Universitatea Babeș-Bolyai – Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe și Arte (Centrul de Cercetare pentru Studii de Cinema și Media), Universitatea de Artă și Design.

Proiectul Cluj – City of Film a fost inițiat de TIFF și realizat împreună cu Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean. TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și de Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HiSky va avea zboruri din Maramureș în Anglia, Italia și Franța

Articolul următor

Brokerii clujeni se ocupă de intrarea Aquila pe bursă

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
14
Share