Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HiSky va avea zboruri din Maramureș în Anglia, Italia și Franța

Compania aeriană basarabeană HiSky Europe vrea să opereze primele curse externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) după reabilitarea pistei.

“Zborurile externe regulate de pe AIM reprezintă rezultatul eforturilor pe care le-am depus la în vederea atragerii unor companii aeriene. Aceste zboruri externe, mult așteptate de maramureșeni, reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea turismului și a economiei județului nostru. Vom continua eforturile pentru dezvoltarea aeroportului cu noi curse internaționale și construirea unui nou terminal de pasageri” – Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean.

HiSky va începe operarea a trei zboruri externe spre Milano, Londra și Paris, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână spre fiecare destinație. Din 17 decembrie, vor fi operate două curse internaționale: Baia Mare – Bergamo (Milano – Italia) și Stansted (Londra – Anglia). Cursa de Beauvais (Paris – Franța) va fi operată din 8 aprilie 2022.

Compania din Moldova a fost singura înscrisă pentru schema de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană pentru AIM și va primi 800.000 de euro, din bugetul județului, pentru deschiderea celor trei noi zboruri regulate de, fiind obligată să le mențină timp de un an.

HiSky operează acum de pe aeroporturile din Chișinău, Iași, Cluj-Napoca și Satu Mare, iar de luna viitoare va opera curse regulate externe și de pe aeroporturile din Baia Mare și Târgu-Mureș. HiSky a operat primul zbor comercial în 5 martie și până în octombrie a transportat 110.000 de pasageri, două treimi fiind de pe aeroporturile din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea, model urban sustenabil, verde și neutru din punct de vedere climatic

Articolul următor

Clujul a devenit City of Film UNESCO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share