Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un tablou de Ghenie va avea un preț de pornire de numai 1.000 de euro

Expoziția de la Palatul Cesianu cuprinde 200 de opere de artă, cu cele ale lui Ghenie la loc de frunte | Foto: Artmark

Cel mai celebru artist băimărean, pictorul Adrian Ghenie, are două lucrări în cadrul Licitației de Artă Contemporană de la Palatul Cesianu-Racoviță.

Opere semnate de cei mai bine vânduți artiști români contemporani la nivel internațional, incluși în Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, se scot la licitație în 16 noiembrie. Reprezentativi pentru arta contemporană românească și preferați ai colecționarilor, Adrian Ghenie și Andrei Cădere au înregistrat recorduri de-a lungul timpului.

În ultimii ani, creația lui Ghenie s-a ridicat la standardele pieței internaționale, o operă semnată de acesta, “The Death of Charles Darwin”, fiind vândută luna trecută, într-o licitație Sotheby’s la Hong Kong, cu 6 milioane de euro. La București, Ghenie este prezent cu două lucrări. “The Knight of Death” reprezintă un cavaler al Apocalipsei, contemplând o lume care se autodistruge.

Opera, ce aparține unui ciclu din 2000, expusă inițial la Centrul Cultural Sindan din Cluj, are un preț de pornire de 30.000 de euro. Cea de-a doua lucrare a acestuia este un portret fantezist dedicat scriitorului american Edgar Allan Poe, în tehnica cromolitografierii unui colaj, cu un preț de pornire de doar 1.000 de euro. Opera face parte din ciclul “Nevermore”, fiind dedicată poemului “The Raven”.

În cadrul licitațiilor organizate de A10 by Artmark în 2021 au mai fost puse în licitație două lucrări din aceeași serie: Charles Baudelaire, adjudecată în aprilie cu 3.000 de euro și Fernando Pessoa, adjudecată în licitația de primăvară pentru 3.250 de euro. Expoziția celor 200 de lucrări de artă contemporană poate fi admirată, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brokerii clujeni se ocupă de intrarea Aquila pe bursă

Articolul următor

E gata coșmarul șoferilor. A10, funcțională de Ziua Națională

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share