Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E gata coșmarul șoferilor. A10, funcțională de Ziua Națională

Șoseaua de mare viteză va fi funcțională în curând, dar cu restricții de viteză până la primăvară | Foto: API

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda (A10), construit de compania greacă Aktor, ar putea fi dat circulației rutiere de 1 Decembrie. Însă doar cu o bandă pe sens în zona alunecării de teren de la Oiejdea, până în primăvară.

Porțiunea dintre Alba Iulia și Aiud ar putea fi funcțională chiar de Ziua Națională a României, conform Unirea. Lotul 2 (24 km) este asfaltat, cu excepția zonei de la alunecarea din satul Oiejdea. Au fost realizate ultimele asfaltări în zona nodului rutier Teiuș, la pasajul peste calea ferată și la kilometrul 40.

Autostrada va fi dată circulației rutiere cu restricții și limitări de viteză în zona alunecării, unde se va circula pe o singură bandă pe sens. Acum lotul este asfaltat aproape integral și se mai lucrează la parapeți, marcaje, semnalizarea rutieră. Lotul va fi dat traficului rutier fără recepția finală a lucrărilor, la fel cum s-a întâmplat anul trecut, când a fost dat circulației lotul 1, urmând ca execuția lucrărilor să fie terminată până în primăvară.

A10 se conectează cu Autostrada Transilvania (A3) Câmpia Turzii – Nădășelu, iar deschiderea acesteia pe cei 70 km între Sebeș – Turda va face circulația autovehiculelor mai rapidă decât pe Drumul Național 1. Se pune astfel capăt coșmarului pe care îl trăiesc șoferii, mai ales din 2014, când s-a deschis șantierul pentru șoseaua de mare viteză.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un tablou de Ghenie va avea un preț de pornire de numai 1.000 de euro

Articolul următor

Automatizări inteligente și accesibile pentru depozite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share