Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Păstrăvăria Tusa va fi resuscitată de Romsilva

Romsilva Sălaj și-a propus să revigoreze traseele forestiere spre păstrăvărie, dar și clădirea administrativă | Foto: Mapio.net

Direcția Silvică Sălaj (DSS) are în plan modernizarea clădirii păstrăvăriei din localitatea Tusa, din comuna Sâg, și a drumurilor forestiere care duc la aceasta, iar acum caută surse de finanțare.  

Directorul DSS, Viorel Mihiș, are planuri mari pentru păstrăvăria din Tusa, un cunoscut punct turistic din zonă, cu potențial atât pentru turism, dar și pentru piscicultură și silvicultură, potrivit Sălajul Liber. Păstrăvăria din Tusa este situată într-un cadru geografic aparte, fiind alimentată de Izvoarele Barcăului.

Păstrăvul de aici este apreciat de consumatori, iar zona are un potențial imens. Șeful DSS are un proiect pentru întreaga zonă: vor fi reabilitate trei drumuri forestiere, cel care duce spre păstrăvărie și cele care duc în cătunul Dealul Corbului. Drumurile vor fi pietruite, se vor reface podețurile și tot ceea ce ține de aspectul acestora, astfel încât să arate precum cele care există la ora actuală în pădurile de pe Meseș.

Proiectul e în implementare: anul viitor se va organiza licitația pentru atribuirea lucrărilor. Mihiș speră că va găsi o sursă de finanțare, cel mai probabil din bugetul propriu, pentru a moderniza clădirea păstrăvăriei. Aici se produc 2 tone de păstrăv pe an, valorificat în zonă. În fiecare an, de revelion, produsele se comercializează inclusiv în orașul Șimleu Silvaniei, la un stand special amenajat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apare Science Campus. Drumul spre "Silicon Valley de Cluj", gata după opt ani

Articolul următor

Cicloturismul din Timiș, promovat cu ajutorul unei hărți cu mai multe trasee pentru pedalat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share