Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare Science Campus. Drumul spre “Silicon Valley de Cluj”, gata după opt ani

Un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe 64.797 mp, Science Campus Cluj, va apărea în Cluj Innovation Park (CIP), din cartierul Lomb. Înainte de toate va trebui finalizat drumul de acces, început acum opt ani.

Calea de acces cu patru benzi (1,6 km) va fi terminată până la sfârșitul anului, stadiul actual fiind de 70%, conform municipalității clujene. Prin proiectul de modernizare au fost realizate rețele de apă și canalizare (100%) și de energie electrică (100%), carosabil, trotuare și piste de biciclete (70%), iluminat public cu led (60%).

Drumul deservește zona de acces în Dealul Lomb, în vecinătatea celor două clădiri ale CIP: Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM. “Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul industriilor creative din municipiul nostru.

Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 milioane de euro și se vor genera cel puțin 1.000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară”, susține primarul Emil Boc.

Municipalitatea clujeană a primit critici pentru viteza de concretizare a infrastructurii de acces la CIP – ca urmare a alunecărilor de teren și a falimentului constructorului, unii dintre chiriași solicitând rezilierea contractelor. Instituția a alocat 4 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor.

Cluj Innovation City, așa zisul “Silicon Valley de Cluj” era cea mai mare investiție promisă de administrația locală, pe peste 200 ha, care includea mai multe centre de afaceri și inovare, terenuri pentru ridicarea de locuințe, și urma să grupeze 100.000 de locuitori, cu 20.000 de locuri de muncă în industrii creative, IT, cercetare și dezvoltare. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elbi va instala iluminatul inteligent în orașe din Ardeal

Articolul următor

Păstrăvăria Tusa va fi resuscitată de Romsilva

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share