Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bucureștiul și Clujul, cele mai multe comenzi online la Leroy Merlin

Retailerul francez a decis să își listeze toate produsele vândute în România pe platforma sa online | Foto: Leroy Merlin

Orașele care au înregistrat cele mai multe comenzi pe internet pentru compania de bricolaj Leroy Merlin România sunt capitala și Cluj-Napoca, dar și cele care încă nu dispun de un asemenea magazin fizic.

Retailerul specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit a înregistrat o creștere de patru ori a vânzărilor online în ultimele trei luni, de la listarea digitală a întregului portofoliu de 30.000 de produse. Pentru ultimele luni ale anului, compania estimează același ritm accelerat al vânzărilor generat de segmentul comerțului electronic și dublarea comenzilor telefonice. Vânzările online reprezintă 10% din afacerile LRM.

Pentru a le susține, LRM a investit în logistică, platforma de supply chain, echiparea magazinelor cu o soluție IT ce permite alegerea celui mai bun prestator de servicii de livrare pentru fiecare comandă. Pentru 2022, LRM are în plan dezvoltarea de proiecte de organizare logistică bazate pe platforma urbană de supply chain și implementarea de noi modalități de a pregăti comenzile mai rapid și mai eficient în magazine.

„În contextul socio-economic actual și din cauza schimbărilor mari pe care le generează pandemia, comerțul electronic va deveni o componentă vitală în modelul de business al fiecărei companii. Pentru următorii ani, estimăm cu ușurință o dublare sau chiar triplare anuală a vânzărilor online”, afirmă Frederic Lamy, al CEO al LRM.

În România funcționează 19 asemenea magazine, cu 2.500 de angajați în 14 orașe, printre care Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara, Oradea. Compania cu acționariat francez avea afaceri de 2,1 miliarde de lei anul trecut, cu un profit de 176 de milioane. Principalii săi concurenți în țara noastră erau Dedeman (Bacău), Albertemma (Suceava), Pantano (Bihor) și APC Universal (Harghita).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zonele Sălaj și Meseș au „manuale” pentru construcțiile de la sate

Articolul următor

Noul terminal al aeroportului din Maramureș, ridicat pentru susținerea zborurilor externe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share