Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul terminal al aeroportului din Maramureș, ridicat pentru susținerea zborurilor externe

Operatorul aerian din Republica Moldova este primul care va efectua curse regulate în străinătate de pe AIM, după 12 ani | Foto: HiSky

Aerogara din orașul Tăuții-Măgherăuș va dispune de un terminal construit de la zero, în paralel cu deschiderea de noi curse către alte țări ale lumii, conform administrației județene.  

Compania aeriană HiSky Europe a pus în vânzare bilete de avion spre Bergamo (Milano – Italia) și Stansted (Londra – Anglia), de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM), rute recent anunțate. Pentru cursa de Stansted, zborurile vor debuta în 18 decembrie, fiind operate miercuri și sâmbătă, cu prețuri începând de la 40 de euro.

Zborul de Bergamo va fi operat începând cu 20 decembrie, luni și vineri, prețurile începând de la 30 de euro. Cursa de Beauvais (Paris – Franța) va fi operată din 8 aprilie 2022. Maramureșenii vor beneficia astfel, pentru prima dată de la ultimul zbor extern din 2009, de zboruri internaționale regulate.

Extinderea și modernizarea noului terminal pe 11.000 mp al AIM, prevăzut în partea de est al celui vechi, cu lucrări care vor dura doi ani, au fost estimate la 25 de milioane de euro, cu propunere de finanțare din fonduri europene. AIM se găsește la 9 km de Baia Mare, în orașul Tăuții-Măgheăruș.

Total
28
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Bucureștiul și Clujul, cele mai multe comenzi online la Leroy Merlin

Articolul următor

Hegedus: “Am suplimentat banii pentru programul Innotech Student”

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
28
Share