Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand, Arad a intrat pe piața Carrefour

Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand, județul Arad a semnat un parteneriat comercial pe termen lung cu Carrefour Romania. Prin acest parteneriat, Carrfour se angajează să preia producția cooperativei și să ofere tuturor fermierilor membri suport pentru planificarea producției, cât și pentru înțelegerea și navigarea cadrului legal, pentru a oferi cooperativei resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod sustenabil.

Această cooperativă, prin infrastructura internă de ambalare, livrare și depozitare, asigură necesarul de legume proaspete de sezon din rețeaua Carrefour din regiunea Transilvaniei Centrale și de Vest și un model de distribuție rapidă, în maxim 24h de la culegere direct în magazine. Astfel, prin suportul oferit la nivel de organizare și planificare a producției la cote optime, se asigură un flux constant, susținut, prin care se elimină risipa, de cele mai multe ori cauzată de o lipsă de cerere sau a unei previziuni incorecte asupra pieței.

Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand are șapte membrii fondatori, mici producători din județul Arad (Jurj Romeo Marius, Varga Mihai Aurel, Trînc Beniamin, Șeran Paul, Flueraș Cătălin, Breaz Bianca, Farcaș Alexandru), familii de fermieri și legumiculturi cu tradiție din regiune, administrând câteva hectare de pământ. Cooperativa din Zarand acoperă o zonă mai amplă legumicolă, incluzând câteva comune precum Zărand, Olari, Seleuș, Pâncota, Chereluș, Tomnatec, Teremia Mare, Ciocaia, Ghiorac. Aici se cultivă momentan o varietate de legume și verdețuri conform specificului zonei: vinete, ardei gras bianca, ardei California roșu, ardei iute, roșii roz rotunde, roșii monterosa, ardei kapia roșu, gogoșari, salată, castraveți cornișon, ceapă verde, leuștean, mărar, pătrunjel, dovleac plăcintar, dovlecel, gulii, rădăcinoase, cât și mere golden.

O parte dintre aceste produse, disponibile în sezon, se află de acum pe rafturile magazinelor Carrefour în toate cele trei formate – Hipermarket, Market și Market Express din orașe din zona Centrală și de Vest a țării. Pe viitor, cu sprijinul Carrefour, Cooperativa din Zarand va putea să își extindă atât sortimentul produs, cât și numărul de membri.

Ne bucurăm să avem produsele de la cooperativă în magazinele Carrefour, astfel încât tot mai mulți români să poată savura gustul legumelor, verdețurilor și fructelor cultivate în mod tradițional în zona Zarandului. Prin acest parteneriat, avem acces la o piață de desfacere mult mai largă și, la fel de important, primim sprijin pentru planificarea producției astfel încât să o calibrăm la cerere și alte considerente. Suntem siguri că acesta este începutul unei colaborări foarte bune alături de Carrefour, din care câștigă nu doar părțile implicate, ci și consumatorii români”, a precizat Jurj Romeo Marius, președintele Cooperativei Grădinile Noastre din Zarand.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stratulat Albulescu își extinde practica de Drept Imobiliar prin cooptarea Manuelei Iurașcu și a Irinei Caragea

Articolul următor

Fundaţia Comunitară Oradea a lansat ediția a VIII-a a „Bursei Talentelor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share