Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Estimări optimiste. Spitalul Regional de la Cluj, construit în șapte ani

Spitalul din Florești urmează să fie ridicat printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții, dar mai are nevoie și de alte finanțări

A fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI), de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență (SRU) Cluj, din comuna Florești.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării. Spitalul va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde și un act medical de calitate superioară.

Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare. Estimarea autorităților județene este că proiectul, în valoare de peste 500 de milioane de euro, va fi realizat într-o perioadă de șapte ani, implementarea acestuia fiind asigurată prin Ministerul Sănătății.

Împrumutul de la BEI va fi acordat pe o perioadă de până la 25 ani, cu posibilitatea unei perioade de grație de până la 3-4 ani. Restul sumei ar trebui să vină din fonduri europene, în perioada 2021-2027. Inițial, spitalul de la Cluj urma să fie operațional în 2026, conform memorandumului aprobat de Guvernul României. Alte două spitale regionale cu bani europeni vor fi ridicate la Iași și Craiova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada 10, întârziată cu cinci ani. Cum arată alunecarea de la Oiejdea

Articolul următor

Stratulat Albulescu își extinde practica de Drept Imobiliar prin cooptarea Manuelei Iurașcu și a Irinei Caragea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share