Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a recepționat 16 locuințe de serviciu în orașul Aleșd (jud. Bihor)

Locuințele (8 garsoniere și 8 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Arena Sportivă nr. 4, pe un regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), valoarea investiției fiind de 4.032.645,92 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, ANL a finalizat, în cadrul programului Construcția de locuințe de serviciu”, 16 apartamente în orașul Babadag (jud. Tulcea), 16 apartamente în municipiul Dorohoi (jud. Botoșani), 15 apartamente în municipiul Curtea de Argeș (jud. Argeș), 16 apartamente în municipiul Orăștie (jud. Hunedoara), 30 de locuințe în orașul Hațeg (jud. Hunedoara) și 24 de apartamente în municipiul Bistrița (jud. Bistrița-Năsăud).

247 de locuințe de serviciu se află în execuție efectivă în județele: Alba (22), Arad (16), Argeș (50), Călărași (30), Dolj (20), Harghita (24), Hunedoara (9), Ilfov (30), Suceava (30), Tulcea (10) și Vaslui (20).

Programul, inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și aprobat prin H.G. nr. 719/2016, are în vedere construcția de locuințe de serviciu pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe de la autoritățile administrației publice locale și centrale.

Beneficiarii sunt funcționarii publici, precum și angajații din instituții publice centrale și locale, care nu dețin sau nu au deținut, individual sau în comun, împreună cu soții lor, în proprietate o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire.

Programul se dezvoltă pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, puse la dispoziția ANL, care le preia în folosință gratuită, în condițiile legii. În cadrul acestuia pot fi incluse și construcții aflate în diverse stadii de execuție ori finalizate și neexploatate.

Locuințele de serviciu construite vor fi repartizate personalului propriu al instituțiilor care solicită realizarea acestora. Locuințele de serviciu construite prin programul implementat de ANL nu pot fi vândute.

De asemenea, instituțiile publice locale sau centrale pot încheia protocoale de colaborare, prin care stabilesc ca locuințele de serviciu să fie repartizate personalului din mai multe instituții. Pentru soluționarea cererilor pentru repartizarea locuințelor de serviciu, autoritățile publice locale sau centrale vor constitui comisii de examinare a solicitărilor de locuințe de serviciu și vor stabili ordinea de repartizare și modalitățile de diferențiere.

Sumele necesare finanțării programului se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat tehnologic global pentru a integra comerțul digital la bordul mașinii

Articolul următor

Începe proiectul Mara Strategy. Antreprenorii, chestionați asupra investițiilor

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share