Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare fermier al Clujului a decedat

Fermierul care a condus Cooperativa Agricolă Someș-Arieș (CASA), una dintre cele mai importante din România, a trecut în neființă, la 52 de ani, la ferma sa din comuna Apahida. 

Dan Cristian Țandea era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. CASA avea în 2018 afaceri de 5 milioane de euro. Țandea administra o fermă cu 500 ha de teren, 270 de vaci de lapte, iar soția și fiul său dețineau 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

Acesta relata că a reușit să reînvie și să readucă pe piață brânza de Năsal, conform Agrointel. Laptele din fermele familiei Țandea, situate în județul Cluj, era comercializat către CASA, procesat tradițional, dar și vândut către procesatori precum Unilact, FrieslandCampina și Romfulda.

Brânza de Năsal, marcă proprie pentru Napolact, este procesată în grota de la Țaga de către Fabrica de Brânzeturi Transilvania, societatea unde fermierul clujean era administrator, alături de Produs de Țaga, marcă a FBT – CASA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drum nou între Oradea și Nojorid

Articolul următor

Telegondola din Borșa s-a pus în mișcare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share