Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drum nou între Oradea și Nojorid

Consiliul Județean Bihor va aproba, în ședința de mâine, potrivit președintelui Ilie Bolojan, proiectul tehnic al noului drum de legătură dintre centura Oradea – cartierul Grigorescu și Nojorid – spre Livada, spre centrul comunei și spre Apateu.

Cu cele două brațe, drumul are o lungime de peste 8 km. Va deservi tranzitarea localității Nojorid, pe relația Arad – Oradea, unde circulă în fiecare zi peste 12.000 de mașini.

De-a lungul drumului se va amenaja o pistă de biciclete ce va lega Nojoridul de Oradea.

La intersecția cu drumul spre Livada, o zonă cu multe accidente, se va amenaja o girație. Din această girație și până la aeroport, drumul național va fi lărgit la 4 benzi.

Ilie Bolojan

Noul drum, ce va funcționa ca o centură a Nojoridului, plus lărgirea la 4 benzi a drumului național, va fluidiza circulația la intrarea în Oradea, dinspre Arad. Licitația pentru contractarea lucrărilor se va organiza în această iarnă, la pachet cu centura Sântandrei. În primăvara anului viitor vom începe efectiv lucrările, dacă nu se lungesc procedurile de achiziție. Într-un an și jumătate drumul va fi gata. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene. Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Oradea și a celei din Nojorid“, a anunțat Ilie Bolojan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Exportatorii anului în Maramureș: Aramis, Eaton, Universal Alloy

Articolul următor

Cel mai mare fermier al Clujului a decedat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share