Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Sprie vrea coridoare urbane spre Baia Mare

Delegația ADRNV a verificat locațiile propuse pentru viitoarele proiecte europene | Foto: PBS

Crearea de coridoare urbane spre reședința de județ și către zonele turistice sunt principalele obiective pentru care localitatea maramureșeană și-a propus să atragă bani europeni.

Experţii Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, împreună cu directorul general Marcel Ioan Boloș, fost ministru al fondurilor europene, s-au aflat într-o vizită de lucru în orașul maramureșean. Pe parcursul vizitei au fost discutate proiectele propuse de Primăria Baia Sprie (PBS) pe Programul Operațional Regional (POR), pe liniile de finanțări nerambursabile care vor fi deschise pe următorii patru ani.

S-au analizat propuneri din domeniile mobilitate urbană – crearea de coridoare urbane între Baia Sprie și Baia Mare, către zonele turistice şi în interiorul oraşulu; turism, în zona Baia Sprie – Mogoşa – Şuior şi Dealul Minei; modernizarea unităților de învățământ.

Echipa biroului de proiecte a pledat pentru atragerea de fonduri europene ca sursă necesară pentru dezvoltarea oraşului. “Fără dezvoltarea capacității de absorbție a acestora, fără pregătirea din timp a studiilor și a documentațiilor necesare, nu putem beneficia de ele. Ne pregătim pentru momentul deschiderii axelor de finanțare”, conform administrației locale.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Knauf face pasul spre Huedin. “90% demarează investiția”

Articolul următor

Profesiile juridice din Transilvania intră în era digitală

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
2
Share