Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai spectaculos drum din Timiș, Transluncani, mai prietenos și mai atractiv pentru turiști

Cel mai spectaculos drum rutier din Timiș, Transluncaniul, este acum și mai atractiv pentru cei care vizitează zona de munte a județului. Cu ajutorul Consiliului Județean Timiș și a Asociației pentru Promovarea Turismului Timiș, pe traseul care atrage un număr tot mai mare de turiști a fost realizată sub supravegherea artistului Flavius Rouă o nouă pictură murală, pe unul dintre zidurile de susținere aflat pe traseul șoselei.

Gândit inițial ca un drum agricol, pentru a ajuta proprietarii din zonă să ajungă la terenurile pe care le dețin, dar și pentru cetățenii din Luncanii de Sus să coboare spre Luncanii de Jos sau Tomești, centrul de comună, drumul a devenit vedeta incontestabilă a turismului din această parte a județului. Șoferii și motocicliștii au venit în număr tot mai mare să ”se dea” pe șoseaua absolut spectaculoasă. Inițial, acolo era doar un drum de pământ, accesul era foarte dificil.

În susținerea proiectului, pentru a atrage turiștii și mai mult, pe unul dintre zidurile de susținere a șoselei a fost realizată o pictură murală de 12 metri lungime și șase metri lățime. Un grup de artiști coordonați de Flavius Rouă a lucrat două săptămâni la realizarea picturii murale. Tema aleasă a fost în ton cu zona pe care Transluncani o traversează, sunt reprezentați doi țărani cu un car cu fân.

Delia Barbu, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, unul dintre inițiatorii proiectului, spune că prin această inițiativă va fi mai bine susținut turismul din zonă, dar și dezvoltarea acestei industrii.

La doar 100 de kilometri de Timișoara, accesibil relativ ușor prin folosirea autostrăzii până la Margina, Transluncani atrage tot mai mulți turiști. Zona se dezvoltă, au apărut afaceri destinate vizitatorilor pe traseul șoselei.

Totuși, nu poate fi ignorată și influența socială a acestui traseu asfaltat de curând. Primarul comunei Tomești, de care aparțin și Luncaniul de Sus și cel de Jos, ne spunea că localitatea din vârful de munte a ajuns acum să aibă șapte locuitori permanenți. Chiar el s-a născut și a copilărit în Luncaniul de Sus, dar la fel ca mare parte din populație a plecat, fie la Luncaniul de Jos, fie spre alte zări. Motivul: lipsa unui drum de acces. Acum există Transluncani, iar zona absolut superbă este ușor accesibilă, iar la Luncaniul de Sus vor putea sosi vizitatorii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sibiu-Pitești: A fost semnat contractul pentru secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș

Articolul următor

Transilvania Business – 106

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share