Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Bacău intră pe piața electrică prin achiziția unei turbine americane de cogenerare

Primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, a anunțat pe o rețea de socializare o nouă investiție a administrației locale pe care o conduce, o turbină de cogenerare  (energie termică și electrică)  în valoare de 16.5 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată prin fonduri guvernamentale în proporție de 90%.

”În Municipiul Bacău doar ce a ajuns noua turbină de cogenerare de 16.5 milioane lei, direct din San Diego California, USA. În 8-10 zile va intra în funcțiune. Această turbină arde gaz și produce căldură, apă caldă dar și energie electrică”, a declarat edilul local.

Conform informațiilor, la actualele preturi de pe piață, turbina va produce energie electrica de aproximativ jumătate de milion de lei pe zi, fapt care va duce la recuperea investiției în mai puțin de două luni calendaristice.

”Turbina va alimenta cu energie termică 15.000 apartamente, întreaga rețea școlară, Spitalul Municipal cât și zeci de firme. E cea mai eficientă tehnologie la ora actuală iar cogenerarea de energie electrică creează un avantaj competitiv enorm. În această perioadă cu prețuri enorme la gaz, o astfel de investiție reduce cu mult costurile de funcționare ale termiei centralizate.”, a mai adăugat primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Linie de tramvai cu gazon și sistem de irigație la Oradea

Articolul următor

Universitatea Oradea vrea să își atragă studenții cu sute de locuri de cazare

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
13
Share