Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMB, Strabag și Nurol, fruntașele autostrăzilor din România

Grupul UMB se confruntă cu dificultăți provocate de alunecările de teren din Cluj și Sălaj | Foto: Asociația Pro Infrastructură

În topul autostrăzilor aflate în construcție în țara noastră, Umbrărescu, Strabag și Nurol au avut cele mai mari progrese în octombrie.

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a revenit pe primul loc în clasamentul constructorilor de autostrăzi, odată cu raportarea lucrărilor de pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, conform Economica.net. Podiumul pe octombrie este completat de austriecii de la Strabag și de turcii de la Nurol, cu lucrări la Autostrada Transilvania (A3).

Grupul UMB a raportat un prim avans de 10 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”, potrivit datelor de pe harta interactivă a proiectelor de infrastructură, actualizate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN).

În clasament urmează Strabag, cu un progres de 5,5 puncte procentuale pe lotul Târgu-Mureș – Ungheni din A3. Gradul de execuție pe acest tronson a ajuns astfel la 85%. Poziția a treia este ocupată de un nou-intrat în clasament, constructorul din Turcia care execută lucrări pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău. Nurol a realizat peste 4% din lucrările aferente acestui lot din A3.

Italienii de la Astaldi au intrat în top cu o nouă lucrare, respectiv secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Ei au raportat un prim progres fizic de 3,8 puncte procentuale pe acest tronson din cel mai important proiect rutier al României. Pe aceeași autostradă, austriecii de la Porr au înregistrat un avans de 3,5 puncte procentuale pe secțiunea 1 Sibiu – Boița. Lucrările sunt realizate în proporție de 53%.

Pe „Autostrada Ford”, italienii de la Tirrena Scavi au avut un progres de 2,9 puncte procentuale pe tronsonul 1. Ei au ajuns la un stadiu fizic de 41% pe acest lot din primul drum expres din România. Grecii de la Aktor au raportat un avans de 2,7 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. Gradul de execuție pe acest lot – ce ar putea fi deschis circulației luna viitoare – a ajuns la 91%.

Turcii de la Alsim Alarko au marcat progrese de peste 2 puncte procentuale pe loturile 1 și 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Pe lotul 1 sunt realizate 13% din lucrări, iar pe lotul 2, gradul de execuție depășește 30%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TCI, în grafic cu prima clădire inteligentă a Zalăului

Articolul următor

Rețeaua Brick se va extinde în mai multe orașe ale Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share