Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GÜHRING – de peste 15 ani în România

Productivitate, avantaj economic, rezultate bune și stabile în prelucrarea materialelor, performanță în continuă creștere – sunt principiile prin care Grupul Gühring își aliniază în piață produsele și serviciile. Cei peste 8.000 de angajați din grup lucrează în acest scop cu succes, străduindu-se pentru satisfacția clienților și fac din Gühring unul dintre cei mai importanți producători de scule rotative de așchiere din lume.

La sculele noastre aveți siguranța că materialul și geometria de tăiere, ca și acoperirea (adică parametrii esențiali ai performanței unei scule (de precizie) sunt perfect rânduite în execuția lor.

Producția proprie de carbură, propria noastră producție de mașini-unelte și aparatură, tehnologia originală de acoperire și departamentele proprii de cercetare-dezvoltare ne asigură cert și sigur leadership-ul tehnologic în producerea de scule așchietoare rotative. Cele peste 600 de brevete acordate de-a lungul anilor la nivel mondial sunt o dovadă solidă a capacității noastre de a inova continuu.

Nenumăratele norme interne ale grupului Gühring, de exemplu: acoperirea TiN, mandrina HSK sau tehnologia MQL, au stabilit accente bine definite în industria sculelor.

Cu acoperirile perfecționate continuu și cu cele nou dezvoltate, cu sculele așchietoare pentru prelucrarea eficientă a unei game tot mai largi de materiale, cu extinderea mandrinelor și a accesoriilor speciale, dăm noi impulsuri în dezvoltarea domeniului nostru de activitate.

Conceptele de administrare a sculelor și accesoriilor specifice clienților combină modulele de planificare a procesului, logistica, exploatarea sculelor și recondiționarea în funcție de cerințele concrete. Noua generație de sisteme de gestionare și distribuire automată a sculelor acoperă întreaga gamă de logistică a sculelor, de la soluția simplă de atelier la varianta complexă a lanțurilor de procese.

Pentru a beneficia de avantajele soluțiilor noastre de scule așchietoare la nivel mondial, în imediata proximitate a producției clienților, Gühring este prezent pe plan internațional cu peste 70 de site-uri de producție, numeroase centre de servicii, în 48 de țări, dar și cu numeroși parteneri de distribuție.

Standardele de calitate unitare din grup vă asigură că întotdeauna, ca utilizatori, vă puteți baza pe același înalt nivel de calitate Gühring peste tot în lume.

Grupul Gühring este în România din 2003 cu o filială națională. Gühring SRL este actualmente amplasat în două locații:

A. Locația din Sibiu găzduiește următoarele departamente / activități economice/capacități:
Departamentul de producție – pentru fabricarea de:
burghie și freze de carbură metalică sinterizată;
burghie de găurit adânc (Gun-drill) în mai multe variante constructive;
elemente constructive pentru scule de canelat profilat
Departamentul are în dotare: mașini-unelte CNC speciale (5… 9 axe) de tip UN US pentru prelucrat carbură metalică sinterizată prin rectificare cu disc diamantat profilat+cuptoare de acoperire scule (de construcție proprie Gühring); echipament de măsurare-verificare scule așchietoare rotative performant, de ultimă generație, în sprijinul producției și al controlului tehnic de calitate.
Angajați: peste 160 de persoane (cu o pondere mare în absolvenți de studii tehnice universitare)
Departamentul de servicii-reascuțire /reacoperire
Dotat cu mașini-unelte speciale și universale de ascuțit scule așchietoare rotative din HSS și carbură metalică masivă
Angajați: 10 persoane
Date sintetice referitoare la producția de scule din Gühring SRL
Scule realizabile la Gühring SRL România:
Burghiu din CMS de la : Ø 0,78×50 mm până la: Ø 38×210 mm
Burghiu de găurit adânc de la Ø2,00×135 mm până la Ø52×3500 mm
Freze din CMS de la Ø2,00 mm până la Ø25,00 mm
Anual sunt produse peste 400.000 scule noi. De asemenea, anual se recondiționează între 190.000 și 200.000 de scule uzate (reascuțire/reacoperire).

Dispunem în România de tehnologie omologată și lucrăm curent pentru acoperirea, reacoperirea sculelor în proces PDV cu următoarele tipuri de strat: TiN, TiAlN- (monolayer), Fire (multilayer), inclusiv variantele lor „nano”- Signum (gradient), Endurum cu o extindere continuă în perspectivă.

Departamentul de vânzări:
Departamentul susține activ nucleul complet al clienților din România, cu asistența tehnică (dotare/alegere de scule, asistență în exploatare recondiționare, încercare și testare, îmbunătățire de proces etc.) și comercială în vânzarea/promovarea tuturor produselor și serviciilor disponibile actualmente în Grupul Gühring. Reprezentanții noștri tehnici și comerciali acoperă întreg teritoriul României, fiind activi în proximitatea zonelor de locație a clienților.

Serviciu extern – de teren. Reprezentare tehnică și comercială: 15 persoane
Tehnician de aplicație (Bohrmeister): 2 persoane
Serviciul de asistență vânzare: 6 persoane

B. Locația din Cluj-Napoca este un centru tehnologic deschis pe 1 iulie 2008. Acesta a fost extins și modernizat cu ajutorul a două proiecte pe fonduri UE. Ultimul proiect a fost finalizat în iunie 2021. În cadrul acestui proiect s-a construit și noua hală a centrului din Cluj, situată în parcul industrial Nervia din comuna Apahida.

Centrul tehnologic Gühring din Cluj găzduiește următoarele departamente/activități tehnico-economice:
Departamentul OEM (OEM – Original Equipment Manufacturing), departament de proiectare a sculelor-sistemelor de așchiere de primă dotare în industria constructoare de mașini (în general automotive, tehnica aeronautică, construcții de mașini și echipamente industriale, tehnică medicală etc).

Departamentul PCD (octombrie 2009), departament de proiectare scule PCD (Poli-Cristalin Diamant) brazate.

Departamentul proiectare scule tip Hollfelder (august 2010). Este departament de proiectare scule așchietoare complexe cu plăcuțe amovibile și ajustabile. Tot în 2010 se deschide în comuna Baciu o hală proprie și se face relocarea departamentelor existente (din spațiul închiriat de la Universitatea din Cluj).

Departamentul cercetare și dezvoltare (noiembrie 2010). Acesta acoperă o gamă mai largă de scule: burghie, freze, tarozi, alezoare, burghie de găurit adânc. La acesta se adaugă departamentul de cercetare al sistemelor de prindere inovative. Departamentul dispune de aparatură performantă de ultimă generație.

Centrul de teste deservește atât clienții externi, cât și diverse departamente și filiale ale Grupului Gühring.

→ Pentru clienții externi se pot realiza teste pe piesele acestora cu scule Gühring, care urmăresc optimizarea parametrilor de prelucrare şi creştere a durabilităţii sculelor, îmbunătățiri de performanță a proceselor de așchiere.
→ Pentru uz intern se fac diverse teste comparative şi benchmark-uri care ajută la dezvoltarea noilor procese/ tehnologii/produse în grup.
Departamentul de proiectare portscule GM300 (martie 2012)
Departamentul de calculație pentru producția de scule PCD (mai 2015)
Departamentul de proiectare al sculelor modulare tip GE100 (martie 2016)
Departamentul TSM (Technical System Management) (aprilie 2016). Departamentul se ocupă de managementul sistemelor tehnice și programarea software din grup.

Cunoștințele și experiența acumulate din domeniul programării cu cele din domeniul construcției de mașini se îmbină armonios, folosind metode de îmbunătățire continuă a proceselor și programelor dezvoltate, crescând astfel productivitatea și competitivitatea globală pe companie.

În prezent, la Cluj-Napoca, Centrul are peste 110 de persoane angajate în cele 8 departamente amintite mai sus. Aceste departamente proiectează cu software de ultimă generație:
pentru proiectarea 3D se utilizează Siemens NX
la documentația 2D se folosește AutoCAD Mechanical
gestionarea documentelor se face în SAP

Centrul este dotat cu stații grafice performante conectate la servere de date și CAD, toate interconectate la celelalte sedii ale filialelor din Grupul Gühring.

Punctele noastre forte:
tehnologie proprie de carbură;
tehnologie proprie de acoperire;
mașini-unelte performante în concepție proprie utilizate la execuția produselor proprii;
cercetare, dezvoltare, proiectare și încercare-testare proprie de produs;
servicii proprii de recondiționare scule;
centre de competență proprie pentru dotarea cu scule, procese de așchiere a mașinilor-unelte și tehnologie în domeniile auto, aeronautic și de echipamente medicale;
prezența la nivel mondial cu producție, vânzări și multe alte servicii tehnice de teren, în proximitatea grupurilor de clienți.

Beneficiile clientului:
primește unul dintre cele mai mari programe standard pentru unelte de tăiere rotative;
primește cea mai bună sculă la prețul pieței;
posibilități infinite pentru scule așchietoare special adaptate unor cerințe specifice în procesele clientului;
indicații și expertiză pentru exploatarea optimă tehnic/economic a sculelor din dotarea clientului;
aliniere eficientă în exploatarea/administrarea propriului patrimoniu al managementului sculelor și logistică pentru client;
persoană de contact competentă în imediata apropiere a clientului pentru asistența tehnică și comercială operativă.

(Publicat în ediția print TB nr. 105)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EXCLUSIV - România la Expo Real Munchen 2021. Proiecte și investiții pentru 2022.

Articolul următor

Brisk, primii 5 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share