Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traseele caselor tradiționale sălăjene, grupate pe o platformă web

Casa morarului din Răstoci, una dintre cele mai vizitate locuințe tradiționale din România | Foto: CCAJ

Cinci trasee turistice care cuprind case tradiționale din județul au fost grupate pe o platformă inițiată de Centrul de Cultură și Artă Sălaj (CCAJ) și Asociația Sinaptica.

Pe aceste rute există 13 astfel de case incluse în traseele turistice existente pe platformă, alături de o aplicație mobilă de prezentare, care poate fi descărcată de pe pagina web a proiectului și de pe serviciul Google Play. Casele sunt situate pe Valea Barcăului, Valea Agrijului, Valea Someșului, Valea Barcăului și Meseș, în localitățile Cizer, Valcău, Ciumărna, Meseșenii de Sus, Iaz, Doh, Răstoci și Bodia.

Prin proiectul finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) s-au mai realizat sesiuni de instruire pentru proprietarii de case tradiționale, materiale informative de promovare (hărți tipărite, broșuri de prezentare, pliante, flyere, panouri de semnalizare la CCAJ și la casele tradiționale), pagini de socializare.

Un alt proiect finanțat de AFCN este Harta Cântului Sălăjean, cu componente de socializare pe internet, soluții tehnice create pentru 21 de interpreți și 52 de cântece, alături de o platformă dedicată și de materiale informative.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Târgu-Mureș, străbătută în 7 minute

Articolul următor

13 platforme de deșeuri vor fi montate de ADI Ecolect în zonele turistice din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share