Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

13 platforme de deșeuri vor fi montate de ADI Ecolect în zonele turistice din Bihor

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președintele ADI Ecolect Group, Mircea Mălan, a anunțat joi, 18 noiembrie 2021, montarea unor platforme semi-îngropate în zonele turistice din județul Bihor.

Vor fi achiziționate 13 platforme, fiecare dintre acestea având câte trei recipiente, unul cu o capacitate de 3 metri cubi pentru sticlă și două cu o capacitate de 5 metri cubi pentru fracție umedă, respectiv fracție uscată.

„Aceste platforme vor fi amplasate în 13 locații care au fost stabilite în urma consultării cu toți primarii din județul Bihor. Aceste locații sunt locurile unde în sezon merg foarte mulți turiști. De exemplu, în Padiș – Glăvoi, Stâna de Vale, lângă peștera vizitabilă din Remetea, în Șuncuiuș, în Vadu Crișului. Deci sunt zone unde vin foarte mulți bihoreni sau turiști la sfârșit de săptămână și unde nu există un sistem corespunzător de depozitare și gestionare a acestor deșeuri”, a precizat Mircea Mălan.

Locațiile unde vor fi amplasate platformele sunt: Șuncuiuș, Vadu Crișului, Roșia, Pietroasa, Remetea, Bratca, Sat de Vacanță Vârtop, Stâna de Vale, Ștei, Coada Lacului, Luncasprie, Cărăsău și Budureasa.

Proiectul va fi realizat în parteneriat cu primăriile. Acestea vor pune la dispoziție terenul, iar ADI Ecolect achiziționează și montează, din bugetul propriu, fiecare platformă. Ulterior, primăriile vor încheia un contract cu operatorul de salubritate din zona respectivă și va suporta contravaloarea ridicării deșeurilor din platforme.

Inițiativa a fost votată în unanimitate în Adunarea Generală a Acționarilor, care a avut loc înainte conferinței de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traseele caselor tradiționale sălăjene, grupate pe o platformă web

Articolul următor

Soluții și oportunități: cum a renăscut Federația Patronilor Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
(Cluj-Napoca, 14–24 iunie)
Citeste mai mult

Cinema și fine dining la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14–24 iunie) a făcut cunoscute filmele secțiunii Film Food. “Deseori, mâncarea înseamnă…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share