Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS a cumpărat Berg Software

Compania timișeană va fi condusă, și după preluare, de actuala echipă de management | Foto: Berg Computers

AROBS Transilvania Software, companie clujeană de IT, a anunțat preluarea integrală a Berg Software, societate de dezvoltare software personalizat și outsourcing, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea.

În urma finalizării tranzacției, grupul AROBS își va consolida prezența în zona de vest a României și are în vedere creșterea prezenței pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în octombrie, precum și finanțarea bancară.

„Strategia noastră este să continuăm să ne extindem atât la nivel național cât și internațional prin realizarea de achiziții de companii IT cu care să dezvoltăm sinergii în zona de expertiză de software și în special pe enterprise solutions. Berg Software este un jucător important local, cu prezență în Timișoara, Oradea și Lugoj.

Acesta completează dimensiunea geografică prin deschiderea unui alt cap de pod în Vestul României și deschiderea către piețele din Germania, Austria și Elveția, unde unde ne dorim să ne creștem prezența. Berg își va păstra independența operațională, aspect important din strategia noastră de achiziții”, spune Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Berg Software a fost fondată ca Berg Computers, având ca obiectiv principal de activitate furnizarea de echipamente PC. Apoi a intrat pe piața de servicii de dezvoltare software. În 2020, a înregistrat afaceri de 13 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane. Compania este deținută de familia cu același nume, Rodica Berg ocupând și poziția de CEO.

Urmează alte achiziții

Compania va fi condusă de aceasta împreună cu ceilalți membri ai echipei de management. „Lansăm acest parteneriat într-o etapă extrem de importantă a evoluției multinaționalei de la Cluj și ne bucurăm să punem și noi umărul în construirea viziunii echipei AROBS și a lui Voicu Oprean”, a declarat Rodica Berg.

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de Șerban Roman, Smart Resources, M&A advisor, în timp ce Lion Link Advisory și Colman Tax au realizat due diligence financiar și fiscal. Berg a fost asistată de PwC în procesul de due diligence financiar și fiscal. Pentru tranzacție, firma de avocatură Wolf Theiss a consiliat AROBS, iar RTPR, Berg Software.

AROBS se află în fază avansată a negocierilor pentru achiziția mai multor companii de servicii software sau care operează soluții pentru optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto. În octombrie, AROBS a închis cu succes cel mai mare plasament privat din Piața AeRO, reușind să atragă 74,2 milioane de lei de la investitori. Acțiunile companiei vor debuta la Bursa de Valori București până la finalul anului.

AROBS este prezentă în 7 locații în România și 7 din străinătate, fiind axată pe soluții în domeniile automotive, sănătate, turism, internetul lucrurilor, financiar-bancar. Berg Software este specializată în dezvoltarea de software, servicii de instalare cloud și migrare, servicii de digitalizare, având 760 de clienți în 24 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai bune firme din Timiș sunt premiate în Topul Firmelor

Articolul următor

Timișoara pregătește „Digital Twin” - macheta digitală a orașului, care va cuprinde toate bazele de date ale capitalei Banatului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share