Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autonom a obținut 48 de milioane de euro din obligațiunile manageriate de BT

Furnizorul de soluții de mobilitate se va orienta către “flote verzi” | Foto: Autonom

Operatorul de leasing operațional Autonom Services Piatra Neamț a încheiat emisiunea de obligațiuni corporative corelate cu obiective de sustenabilitate (SLB) al cărei manager și grup de distribuție a fost BT Capital Partners Cluj.

La programul de obligațiuni corporative și emisiunea inaugurală de obligațiuni “eco” au mai contribuit BRD – coordonator unic, aranjor, suport pentru documentul cadru, RTPR – consultant legal, EY România – auditor pentru auditarea situațiilor financiare ale companiei. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost unul dintre principalii investitorii prin subscrierea a 10 milioane de euro.

Obligațiunile au o valoare nominală de 10.000 euro, maturitate de cinci ani și o dobândă fixă de 4,11%, plătibilă anual și ajustabilă în funcție de îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate. Este prima emisiune a Autonom ce vizează implementarea strategiei de sustenabilitate anunțată în octombrie.

Atragerea noii finanțări face parte din prima etapă a programului de emisiuni corporative pe următorii cinci ani. “Capitalul atras prin această primă emisiune de obligațiuni va fi utilizat pentru investiții în tranziția către flote verzi și dezvoltarea sustenabilă”, a declarat Dan Ștefan, cofondator al Autonom

“Pentru dezvoltarea programului de obligațiuni corporative și pentru emisiunea inaugurală de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate, compania a colaborat cu BRD – Groupe Societe Generale în calitate de Coordonator Unic al programului și Aranjor al primei emisiuni de obligațiuni, BT Capital Partners, în calitate de Manager/Grup de distribuție pentru această emisiune, RTPR în calitate de consultant legal și EY România pentru auditarea situațiilor financiare ale companiei”, conform Autonom

Prima emisiune de SLB va fi listată pe piața principală a Bursei de Valori București din decembrie. Autonom are în vedere reducerea emisiilor medii de carbon ale flotei operaționale cu 25% până în 2025 și cu 51% până în 2030. La dezvoltarea strategiei de sustenabilitate Autonom a colaborat cu Denkstatt.

Compania înființată de antreprenorii Marius și Dan Ștefan este furnizor integrat de soluții de mobilitate și finanțare cu 46 de agenții în România, Ungaria și Serbia. Autonom are 500 de angajați și operează o flotă de 9.000 de mașini. Principalii săi competitori din țară sunt Arval Service Lease, Unicredit Leasing, ALD Automotive și Porsche Mobility.

Total
1
Shares
4 comments
  1. Nu de BT au fost manageriate , ci de BRD. Sau nu stiti sa interpretati ceea ce chiar voi ati scris? “BRD – coordonator unic, aranjor, suport pentru documentul cadru”. Daca spuneti ca faceti jurnalism, incercati totusi sa nu fiti penibili. Nu e BT-ul asta miezul tuturor lucrurilor in Romania.

    1. Bună ziua! Redăm întocmai comunicatul Autonom: “Compania a colaborat cu BRD – Groupe Societe Generale în calitate de Coordonator Unic al programului și Aranjor al primei emisiuni de obligațiuni, BT Capital Partners, în calitate de Manager/Grup de distribuție pentru această emisiune”. În ceea ce privește demersul editorial, Transilvania Business va continua să informeze publicul cititor în privința activității tuturor companiilor din regiune. Vă mulțumim pentru interesul acordat publicației noastre!

      1. Intocmai. BRD, in calitate de coordonator unic, i-a manageriat inclusiv pe cei de la BT, care au facut parte, dar nu au jucat rolul principal in aceasta operatiune, asa cum vrea sa dea de inteles textul dumneavoastra. Daca nu intelegeti exact cum e cu emisiunile de obligatiuni, intrebati pe cineva care stie.

  2. Textul se referă exact la calitatea de manager / grup de distribuție pentru această emisiune, nu precizează nicăieri că BTCP a jucat rolul principal în această operațiune. Rolurile fiecărei entități (BRD, BTCP, RTPR, EY) sunt foarte clar exprimate în comunicatul Autonom și redate întocmai de publicația noastră. Vă reamintim strategia editorială a Transilvania Business: axarea pe activitatea companiilor DIN REGIUNE. Vă dorim o zi bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Reinventarea orașelor regionale. Strategii și atuuri.

Articolul următor

Baia Mare va avea spital modular de 3 milioane euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share