Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare va avea spital modular de 3 milioane euro

Unitatea medicală băimăreană va atrage finanțări europene de 4,3 milioane de euro

O unitate medicală de 14,3 milioane de lei va apărea în reședința de județ a Maramureșului cu finanțare de la Uniunea Europeană.

A fost semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Județean de Urgență (SJU) Dr. Constantin Opriș primește sprijinul financiar pentru realizarea și echiparea noii unități. Banii sunt alocați în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, fiind folosiți pentru ridicarea spitalului și dotarea lui cu aparatură și echipamente.

Proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Maramureș și SJU. Spitalul va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, printre care 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomate).

Unitatea amplasată în curtea SJU va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu coronavirus, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea de Primire Urgențe. Un alt proiect important pentru SJU, pentru care a fost semnat un contract de finanțare cu 7,6 milioane de lei, prin fonduri europene, vizează dotarea sa cu materiale sanitare în vederea consolidării capacității de gestionare a pandemiei.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autonom a obținut 48 de milioane de euro din obligațiunile manageriate de BT

Articolul următor

Cele mai bune firme din Timiș sunt premiate în Topul Firmelor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
14
Share