Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Corratec deschid la Timișoara o fabrică de biciclete, în fostele hale ale celor de la Kathrein

La Timișoara se va deschide în februarie o nouă fabrică de biciclete a germanilor de la Corratec. Aflați în căutarea unei locații europene pentru a se extinde și a scădea dependența de Asia, aceștia au ales capitala Banatului, unde au achiziționat fosta unitate de producție a celor de la Kathrein Digital Systems.

Deși au fost testate locații din Austria și Germania, în final locația aleasă a fost Timișoara. Aici, ei au achiziționat o clădire principală existentă de aproximativ 50.000 de metri pătrați plus mai multe anexe în România cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați, conform site-ului www.bike-eu.com. Noul site a aparținut celor de la Kathrein Digital Systems GmbH, unul dintre liderii de piață în domeniul recepției digitale prin satelit, terestră, cablu sau IP și distribuția semnalului acestora în clădiri și rulote. Aceasta avea la Timișoara în jur de 3000 de oameni angajați și a fost ulterior preluată de Ericsson, ca parte a unui acord global.

La noul site din Timișoara, Corratec va produce aproximativ 300.000 de biciclete electrice și normale.

„De săptămâni și luni, am experimentat ce înseamnă atunci când nu ai control 100% asupra propriei producții. Pentru a recâștiga controlul asupra producției de biciclete și biciclete noastre electrice, asamblarea trebuie să aibă loc din nou în Europa.”, a declarat fondatorul și CEO-ul Corratec, Konrad Irlbacher, conform aceleiași surse.

De câțiva ani, producătorul german de biciclete Corratec caută o locație suplimentară de producție în Europa, în final aleasă fiind Timișoara. Activitatea ar urma să demareze în februarie 2022.

În acest moment liniile de asamblare și mașinile de producție sunt instalate și testate în noua fabrică. Corratec se așteaptă să creeze aproximativ 300 de locuri de muncă în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri actual, acesta ar trebui să crească la cel puțin 400 până la maximum 600 de angajați.

Timișoara devine astfel polul principal al producătorilor de biciclete din Europa. În curând aici se va deschide și fabrica celor de la Sport Mechanical Workshop, o investiție de 30 de milioane de euro, care se alătură fabricii de asamblare pe care aceștia o operau deja aici. Fabrica va concentra la Timișoara toată producția de biciclete a francezilor de la Decathlon.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VD Law Group a acordat asistență juridică importatorului Maxi Prod pentru licența de distribuție exclusivă a liniei de băuturi Roberto Cavalli în România

Articolul următor

TeraPlast ridică o unitate de producție a foliilor de polietilenă, de 11 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share