Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast ridică o unitate de producție a foliilor de polietilenă, de 11 milioane de euro

Grupul bistrițean a preluat producția de folii de polietilenă de la Brikston | Foto: Economedia

Grupul bistrițean TeraPlast a depus un proiect pentru cofinanțare prin ajutor de stat, în programul pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, pentru o investiție de 10,8 milioane de euro ce vizează producția de folii stretch.

Ajutorul de stat poate acoperi 49% din investiție, iar beneficiarul se angajează ca în cinci ani de la operaționalizare să contribuie la bugetul public cu o sumă cel puțin egală cu ajutorul de stat primit. Investiția se va materializa într-o fabrica cu două linii de producție de folie din polietilenă pentru uz industrial, folosită la ambalarea mărfurilor paletizate.

Echipamentele avute în vedere în cadrul acestui proiect au un grad înalt de robotizare și automatizare. Noile linii vor fi instalate în parcul Industrial din Sărățel, iar capacitatea de producție va ajunge la 14.000 de tone anual. La maturitate, investiția va genera afaceri de 28 milioane euro și un profit înainte de amortizare de 4 milioane euro.

“Este o schemă de sprijin nu doar utilă, ci necesară pentru companiile românești care doresc să se extindă, să-și diversifice activitatea. Sprijinul statului este esențial pentru a crește competitivitatea internă, relevanța în regiune și pentru a reduce deficitul comercial”, a declarat Ioana Birta, directorul financiar al grupului.

Proiectul face parte din strategia integrată a grupului de extindere accelerată pe piața ambalajelor flexibile, concretizată atât în fuziuni și achiziții, cât și în dezvoltarea unor noi capacități de producție. Grupul își va diversifica portofoliul de folii din polietilenă prezent în piață sub brandul TeraPack, un loc central fiind ocupat de produsele biodegradabile TeraBio.

Piața ambalajelor flexibile din România este estimată la 300 de milioane de euro în 2019, din care aproape jumătate importuri, iar TeraPlast îşi propune să ajungă lider în următorii doi ani. TeraPlast a semnat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea producţiei de folii din polietilenă din Sighișoara.

Achiziția adaugă grupului o capacitate de producție de 1.200 tone folie/ an şi 300 tone/ an pentru reciclare de folii. Grupul finalizează în acest an investiții de 32 de milioane de euro în extinderea capacităților de producție existente și crearea de noi linii de business. Acesta este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Germanii de la Corratec deschid la Timișoara o fabrică de biciclete, în fostele hale ale celor de la Kathrein

Articolul următor

ELM Electromontaj lucrează la o linie de 400 KV la Porțile de Fier - Slatina

Citește și:
Citeste mai mult

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share