Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va avea patru ieșiri la centura ocolitoare

Municipalitatea zălăuană a prezentat punctele de conexiune la viitoarea centură a localității

Reședința de județ a Sălajului va dispune de mai multe legături cu viitoarea variantă de ocolire pe care o construiesc chinezii de la Sinohydro.

“Stadiul avansat al lucrărilor pe cel de-al doilea tronson al centurii Zalăului este garanția că șoseaua ocolitoare va fi gata în termen, în 2023. Până atunci, ne asigurăm că vom avea o infrastructură de străzi care să facă legătura în mai multe puncte-cheie cu noua șosea ocolitoare”, susține viceprimarul Teodor Bălăjel.

Prima legătură va fi asigurată prin modernizarea străzii Valea Miții, conexiune la centură a unui traseu modernizat al orașului, care continuă cu str. Simion Bărnuțiu. Altă legătură va fi str. Războieni, construită acum, care va face legătura în Dealul Morii cu străzile care duc până în centru pe un traseu modernizat. A treia legătură este 22 Decembrie, fosta Crasnei, modernizată deja complet pe toată lungimea.

A patra ieșire va porni din str. G. Doja, pe Vânătorilor, apoi pe Freziilor, de unde se va face stânga la intersecția cu str. C. D. Gherea, spre centură. Autostrada Transilvania va trece și ea prin apropierea centurii. “Am fost foarte inspirați când am obținut implicarea Academiei Tehnice Militare pentru ieșirea din blocajul reprezentat de poligonul Aghireș pentru continuarea centurii”, consideră oficialul zălăuan.

Traseul care continuă primul tronson al centurii este de 5,3 km, însă obligă constructorul la lucrări de artă, conform administrației locale. Vor fi construite cinci viaducte și două poduri. În capătul str. Crasnei se va face legătura cu centura printr-un sens giratoriu.

Tot printr-un sens giratoriu centura va ieși pe Drumul European 81, în apropiere de fântâna de pe Meseș, puțin după ieșirea din Zalău spre Cluj-Napoca. Municipalitatea consideră că acest traseu va fi și o atracție peisagistică, iar centura finalizată va atrage investiții și va asigura dezvoltarea orașului prin noi locuri de muncă și impulsionarea construcțiilor.

Centura Zalăului este prima şosea nouă din România care se face cu un constructor din China. Antreprenor este Sinohydro, constructor care a câştigat contractul pentru 185 de milioane de lei. Componenta financiară a avut 60 de puncte, iar oferta tehnică, 40.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELM Electromontaj lucrează la o linie de 400 KV la Porțile de Fier - Slatina

Articolul următor

UBB a activat un centru de învățare modern la Reșița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share