Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

De azi IMM-urile pot să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică și gaze naturale

FOTO Profil Facebook

Începând de astăzi IMM-urile care vor compensarea consumurilor de energie electrică și/sau gaze naturale trebuie sü depune cereri +n acest sens. Dacă cererea nu va fi transmisă furnizorii nu vor aplica măsura de compensare.

Cererea poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Energiei.

„Ordinul pentru aprobarea procedurii şi termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele în baza cărora se realizează decontarea, precum şi alte măsuri necesare aplicării prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării” a fost publicat în Monitorul Oficial! Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare”, a anunțat ministrul Virgil Popescu.

Astfel, potrivit autorităților, plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

De asemenea, Popescu a precizat că, pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație:
– 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)
– echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)

Ca precizare importantă, ministrul Energiei subliniază că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două poduri din zona Tinca, în valoare de 1,3 milioane euro, deschise circulației

Articolul următor

Revenit în țară din Danemarca, un hunedorean transformă în hotel-boutique un fost conac din Țara Hațegului

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share