Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba Iulia își inspiră dezvoltarea durabilă din Spania

Strategia europeană vizează utilizarea eficientă a resurselor și introducerea principiilor economiei circulare în guvernarea orașelor | Foto: IRCEM

O delegație a Institutului pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu (IRCEM) și Primăriei Alba Iulia (IRCEM) s-a deplasat în Spania pentru a vedea la fața locului un proiect de gestionare eficientă a resurselor locale.

Vizita de lucru din Lugo, comunitatea autonomă Galicia, a fost parte a seminarului tematic ”Spanish Urban Policy and Edusi” activitate în cadrul proiectului Effectiveness of Environmental Urban policies to improve Resources Efficiency (EURE). Acesta este finanțat de Uniunea Europeană, prin programul de cooperare europeană Interreg Europe 2014-2020. Proiectul contribuie la creșterea durabilă și la coeziunea teritorială a Europei, ambele ca dimensiuni ale strategiei Europa 2020.

Acesta contribuie la realizarea inițiativei emblematice „Europa eficientă din punctul de vedere al resurselor” prin sprijinirea zonelor urbane pentru utilizarea durabilă și mai eficientă a resurselor și în introducerea principiilor economiei circulare în guvernarea orașelor. În cele din urmă, EURE va asigura un management adecvat al performanței de mediu la nivel local.

IRCEM a prezentat, în toamnă, un plan de acțiune pentru economiei durabilă care ar trebui urmat, în perioada 2021-2030 de către municipiul Alba Iulia. Fiind considerat un centru economic și administrativ cu o influență semnificativă la nivel regional, Alba Iulia deține potențialul de a fi un oraș pionier în economia circulară urbană al Regiunii Centru, conform IRCEM.

De aceea, planul de acțiune pentru Alba Iulia va fi o unealtă în facilitarea tranziției către economie circulară. IRCEM este o organizaţie nonguvernamentală independentă, constituită sub formă de think-tank de cercetare, înfiinţată în în Cluj-Napoca. Aceasta are ca principale domenii dezvoltarea socială şi sustenabilitatea comunitară; educaţie și instruire, antreprenoriat și economie circulară; dezvoltare durabilă și protecția mediului; cercetare-dezvoltare-inovare; internaţionalizare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apare prima piață inteligentă a Clujului

Articolul următor

Bio Culture a obținut atestarea de produs montan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share