Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare prima piață inteligentă a Clujului

Piața modernizată va avea piste de biciclete, băncuțe cu prize USB, iluminat led și fântână arteziană

Piața 14 Iulie, din cartierul Grigorescu, va deveni prima “smart” din Cluj-Napoca, după modelul celei dintâi artere de acest fel concretizate în municipiu, Molnar Piuariu, din Mărăști. 

Consilierii locali clujeni se vor pronunța asupra indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea Pieței 14 Iulie și a străzilor limitrofe, conform Media 9. Costurile obiectivului de investiții sunt de 45 de milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Acestea vizează un spațiu verde amenajat de 6.157 mp, amenajări pietonale pe 12.766 mp, piste și benzi biciclete sau trotinete pe 1.705 mp, 722 de arbori noi și existenți, 18 stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, patru stații pentru autoturisme electrice.

Execuția lucrărilor este programată în un an și trei luni, iar implementarea integrală a proiectului, cu activitățile suport (achiziții, publicitate), în doi ani. Piața 14 Iulie va avea zone pietonale întinse, cu piste de biciclete, băncuțe cu prize USB, iluminat led și fântână arteziană.

Inițial, municipalitatea a anunțat vrut să reamenajeze parcul de 5.200 mp și a comandat un studiu de fezabilitate. Până la urmă, a inclus și străzile Garibaldi, S.Toduță, G. Enescu, T. Grozăvescu, Milcov, O. Goga, G. Musicescu în cadrul unei viitoare zone de promenadă.

Proiectul propus seamănă cu cel de pe artera Molnar Piuariu. Municipalitatea a decis să meargă mai departe și să realizeze spații pietonale și de relaxare în cartiere. Acestea urmează să fie finanțate din fonduri europene în următorul exercițiu financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conexiunea rutieră de la Tetarom III, aprobată la județ

Articolul următor

Alba Iulia își inspiră dezvoltarea durabilă din Spania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share