Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conexiunea rutieră de la Tetarom III, aprobată la județ

Viitorul pasaj va face legătură peste calea ferată între DN 1C și DJ 109D

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat asocierea cu Primăria Jucu în vederea realizării pasajului de legătură peste calea ferată între Drumurile Național 1C și Județean 109D, în vederea asigurării accesului spre Parcul Industrial Tetarom III.

Forul urmărește atât fluidizarea traficului pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, cât și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau cu pagube materiale. Începând cu 2019, pe raza comunei Jucu au fost înregistrate 70 de accidente, soldate atât cu pagube materiale, cât și cu victime, dintre care trei decedați.

Valorile înregistrate pe DN 1C au crescut constant în ultimii ani, ajungând în 2019 la 26.000 de vehicule/an, în creștere. Sectorul de drum și-a atins limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legături continue spre DJ 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

„Ne dorim să rezolvăm problema de trafic care se creează la acea intersecție și să fluidizăm circulația pe acel sector extrem de circulat. Doar în Tetarom III lucrează 8.000 de persoane, la care se mai adaugă alte câteva sute de la societățile învecinate, dar și cetățenii care tranzitează zilnic drumul județean spre Jucu de Sus”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Forul județean va întocmi din bugetul propriu studiul, va elabora documentațiile tehnico-economice și de urbanism și va face demersurile pentru finanțări nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania va mări creditarea industriei. "Banii trebuie să meargă în producție, nu în consum"

Articolul următor

Apare prima piață inteligentă a Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share