Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania va mări creditarea industriei. “Banii trebuie să meargă în producție, nu în consum”

Șeful BT crede că banii din economie trebuie orientați către producția industrială | Foto: Republica

Societatea bancară clujeană se va axa spre creditarea companiilor din sectorul industrial în noul an deoarece de acolo vine plusvaloarea, susține directorul general Omer Tetik.  

Companiile care au avut succes în domeniile lor, în 2021, au fost cele cu avut o viziune pe termen lung, dar capabile să pună în aplicare și strategii pe termen scurt, crede Tetik, conform Republica. „Discursul corporatist e mai mult despre o strategie pe termen lung, să te gândești pe următorii 5-30 de ani. De fapt, am văzut că trebuie să adaptezi în fiecare trimestru”.

Economia României a crescut, însă preponderent din consum. „A fost o creștere destul de puternică după scăderea de anul trecut, dar creșterea a venit preponderent din consum. Dacă vorbim despre România SA ca o firmă, banii împrumutați, banii induși în sistem, trebuie dați către producție, către industrie, trebuie adusă plusvaloare. Și acolo sunt puțini”.

Provocările de început de 2022 sunt la fel de mari sau chiar mai mari decât cele de anul trecut. „România trebuie să se gândească la probleme sale, nu doar ca parte din structurile internaționale. Cum putem să rezolvăm noi fără să cerem ajutorul altcuiva, fără să primim bani din alte surse”, crede Omer Tetik.

BT are în plan să majoreze creditarea pentru companii. O altă oportunitate vine din faptul că Asia începe să piardă din avantajul competitiv, deci se deschide o ușă pentru România. De asemenea, există antreprenori locali care încep să se extindă în afara țării.

„Din ceea ce am văzut din discuțiile cu clienții, antreprenorii români încep să iasă din România, încep să aibă investiții, achiziții afară, în jurul României sau peste ocean. Este un lucru foarte bun că de la liga noastră națională ieșim în liga globală”, a punctat Tetik.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Stabilitate a activității în industria prelucrătoare, comerț și servicii

Articolul următor

Conexiunea rutieră de la Tetarom III, aprobată la județ

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share