Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bio Culture a obținut atestarea de produs montan

Studenții horticultori au fost puși în temă cu ultimele investiții de la serele din Căpușu Mare | Foto: USAMV

Tomatele producătorului de legume din Căpușu Mare au primit și certificarea de produs montan, alături de cea de produs ecologic, potrivit reprezentanților societății Bio Culture.

Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole (USAMV) Cluj a organizat o vizită de studiu a studenților din anii III și IV și de la programul de master managementul producţiei horticole în climat controlat, coordonată de șefii de lucrări Alexandru Apahidean și Rozsa Sandor.

Cu acest prilej, managerul afacerii, Alina Nedeluș, absolventă a programului de master științe horticole a USAMV, a transmis principalele coordonate ale business-ului agricol. Cultura principală o reprezintă tomatele de tip cherry, pe 8.000 mp. Acestea fac parte din produsele cu dublă certificare: produs ecologic și produs montan. Valorificarea tomatelor produse aici se face în marile lanţuri de retail modern.

Producătorul are ca strategie obținerea de noi varietăți de tomate (negre, maro, brioso). Societatea a încheiat anul trecut cu afaceri de 2 milioane de lei, reuşind să vândă 98% din producţie către marile lanţuri de retail modern din România, potrivit Modern Buyer. Unul dintre obiectivele majore este extinderea producţiei pe opt luni din an.

Vânzările din 2020 s-au cifrat la 71 de tone de roşii cherry (70%) şi cherry prunişoare (30%). Principala investiţie a fost în sisteme de încălzire, din fonduri proprii şi credit bancar, pentru a obţine temperaturi de 14-15 grade noaptea și a extinde perioada de producţie. Principalele rețele de distribuție sunt Carrefour, Mega Image şi Cora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba Iulia își inspiră dezvoltarea durabilă din Spania

Articolul următor

Oradea redevine „Orașul Faptelor Bune”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share