Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Macroregiunea Munților Carpați va avea strategie de dezvoltare

Maramureșul și-a prezentat principalele proiecte de infrastructură, mobilitate și turism

Podul peste râul Tisa, planul de mobilitate interregional, valorificarea potențialului natural și antropic prin dezvoltarea turismului, proiectul noului terminal pentru aeroportul internațional sunt proiectele înaintate de județul Maramureș la întâlnirea Grupului Carpați din Comitetul European al Regiunilor.

Aceasta a avut ca teme implicarea membrilor Grupului de la Visegrad, a Comitetului de implementare a Convenției Carpatice în susținerea unei strategii a macroregiunii Munților Carpați, prezentarea unor proiecte de dezvoltare sustenabilă din regiune. Administrația din Maramureș a prezentat exemple de bună practică și proiecte avute în vedere pentru dezvoltarea sustenabilă a zonei, din regiunea Carpaților.

„Implicarea în proiecte comune, ce se pot finanța pe programe europene de mediu, reziliență, digitalizare, transport, printr-un parteneriat între regiunile noastre, poate fi cheia succesului în vremuri de pandemie. Strategia va avea ca scop crearea unei identități și mărci comune a regiunilor din Carpați, valorificarea patrimoniului cultural inestimabil din regiuni, susținerea unui turism durabil și sustenabil, agricultură biologică și promovarea Carpaților ca o atracție turistică”, a explicat Ionel Bogdan, șeful administrației județene.

La eveniment au luat parte Peter Szataray, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, Dusan Velic, secretar de stat în Ministerul Investițiilor din Slovacia, Bozena Haczek, din Ministerul pentru Mediu și Climă al Poloniei, Harald Egerer, șeful secretariatului Convenției Carpaților de la Viena.

Gazdă a întâlnirii a fost Wladyslaw Ortyl, mareșal al Voievodatului Podkarpackie, cu care Maramureșul este înfrățit din 2019. 50 de milioane de locuitori sunt cuprinși în regiunile ce se întind pe lanțul Munților Carpați. Grupurile interregionale din cadrul CER sunt platforme destinate schimbului de opinii între autoritățile locale și regionale din statele UE și afara lor, generării de idei privind prioritățile europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IT-știi clujeni își mută contractele din țară dacă li se taxează veniturile

Articolul următor

Serele USAMV, platou de filmare pentru Closet London

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share