Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara vrea să-și facă un Ghid de amenajare a domeniului public și un catalog de mobilier urban. Costă 100.000 de lei

Municipalitatea timișoreană vrea să știe, concret, pe hârtie, cum ar arăta un plan de amenajare a teritoriului orașului făcut la nivel superior, de pricepuți. Desigur, aceștia nu se găsesc în primărie, așa că se caută o firmă care să se ocupe de proiect

Șase luni de lucru, 94.958 de lei plus TVA și la final un Ghid tehnic de amenajare domeniu public și catalog de mobilier urban. Acesta este planul pe care Primăria Timișoara l-a lansat pe SEAP pentru a ști cum va arăta municipiul și unde se vor pune bănci, chioșcuri sau stații de transport în comun. Așadar, firma selectată și care va primi un contract va arăta cum să se amenajeze străzile în vederea creșterii siguranței, ce tipuri de materiale se vor folosi la amenajări, ce dotări se vor instala pe străzi.

„Prin acest studiu se solicită următoarele: o bază de date cu tipuri de mobilier urban, o bază de date cu elementele de amenajare stradală, inclusiv materiale (borduri, pavaje) și dotări, fișe tehnice orientative pentru toate materialele, dotările și o descriere a acestora, indicatorii de cost pe unitate de măsură și în funcție de cele două categorii (standard și premium), o bază de date cu toate elementele incluse în ghid pe două categorii: standard și premium, stabilirea schematică a modurilor de amenajare a străzilor în vederea creșterii siguranței”, se spune în anunț.

Orașul va putea, cu acest ghid, să aibă un aspect unitar, de calitate.

”Ghidul tehnic de amenajare a domeniului public și catalogul de mobilier urban, pentru care am lansat procedura de achiziție publică, ne va ajuta ca de acum înainte intervențiile pe domeniul public să fie ordonate și unitare. Nu vom mai vedea investiții care nu respecta dreptul la acces al tuturor și care trebuie refăcute după câțiva ani fiindcă materialele nu au fost de calitate. Ne asigurăm un aspect unitar al orașului din punct de vedere al mobilierului urban și al iluminatului public, dar și al modului de amenajare al trecerilor de pietoni, trotuarelor și acceselor.

Toate administrațiile din marile orașe europene au astfel de ghiduri locale care îi ajută să trateze unitar strada sau parcul, din punct de vedere tehnic, estetic, social, de recreere și agrement, turistic”, a spus primarul Dominic Fritz.

Un asemenea Ghid e absolut necesar. Dacă nu se face locuitorii Timișoarei ”vor fi privați de facilități urbane, rata turismului și implicit economia orașului vor fi afectate negativ”!

”Actual, investițiile de modernizare a infrastructurii domeniului public sunt proiectate cu elemente de echipare și design stradal diferite de la proiect la proiect, neexistând o standardizare la nivel municipal. Situația actuală duce la o apariție neunitară și deficitară, precum și la lipsa unor standarde de calitate unitare din punct de vedere al durabilității, eficienței costurilor, accesibilității domeniului public”, motivează Primăria Timișoara necesitatea acestui ghid.

Ghidul va stabili cum se vor face zonele verzi, aleile pietonale, pistele de biciclete, iluminatul public stradal, cum va arăta mobilierul urban, chioșcurile, tonetele, panourile publicitare, stațiile de transport în comun și altele asemenea.

Ghidul va stabili liniile directoare de dezvoltare urbană a spațiilor publice aferente cartierelor, astfel încât să asigure creșterea calității vieții cetățenilor prin redarea către populație a unui spațiu verde, prietenos cu mediul, prin regândirea unitară a funcțiunilor spațiului public din punct de vedere tehnic, estetic, social, recreere și agrement, turistic, se mai spune în anunțul de licitație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul vehicul de familie al gamei Dacia, Jogger, poate fi comandat din 1 Decembrie

Articolul următor

Șoferii au dat năvală pe prima autostradă construită integral după Revoluție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share