Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.

„Am analizat, împreună cu constructorul, etapele rămase până la finalizare. E vorba de lucrări ce presupun un volum de muncă redus: asfaltări, montarea parapeților de protecție, marcaje. Dacă vremea e bună, săptămâna viitoare podul va fi dat în folosință. Mă bucur că apelul meu către Compania de Apă Arieș n-a fost în zadar, reprezentanții acesteia au montat țevile de protecție la capătul dinspre Turda și promit că mâine le montează la capătul opus. Urmează ca țevile de apă propriu-zise să fie montate după finalizarea podului și sper că nu vor fi un motiv pentru a bloca din nou traficul”, a anunțat deputatul clujean Viorel Băltărețu.

Potrivit acestuia, mai rămâne partea de semnare a documentelor. „Voi trimite o scrisoare către ministrul Transporturilor, dl. Grindeanu, prin care voi solicita ca procesul verbal de recepție să fie semnat rapid, desigur, cu respectarea cerințelor legale. Darea în folosință a podului se apropie cu pași repezi”, a spus deputatul Băltărețu.

Amintim că procesul de amplasare a grinzilor peste râul Arieș, în cadrul șantierului de reconstrucție a podului, a început în septembrie 2021.

Circulația rutieră pe Drumul Național nr. 1, la km 444+840, s-a închis în 25 martie, pentru executarea lucrărilor de reparații la podul peste Arieș. În 28 aprilie s-a emis avizul de mediu pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier. Traficul a fost deviat pe strada Armatei și pe strada 22 Decembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jocul artei și al designului interior: Nora Blaj vă propune colecția gestuar, arta între poezie și pictură

Articolul următor

S-au aprins luminile de Crăciun la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share