Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școala gimnazială Dacia din Oradea, reabilitată termic cu fonduri europene

Au fost recepționate lucrările de creștere a eficienței energetice de la Școala Gimnazială Dacia. Cu fonduri europene, unitatea de învățământ a fost reabilitată termic, a fost schimbată tâmplăria, înlocuit întreg sistemul electric și a fost modernizat sistemul de încălzire, dar și cel de furnizare al apei calde.

Lucrările au constat în realizarea termoizolării fațadei, montarea tâmplăriei de PVC, Low E, echipată cu sisteme de închidere reglabile în trepte și cu grile de ventilație.

Totodată, s-a efectuat reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat prin reabilitarea instalațiilor electrice respectiv înlocuirea tablourilor existente cu echipamente noi performante și fiabile. Acestea sunt echipate cu protecții pentru deservirea în siguranță a consumatorilor vitali.

De asemenea, s-au înlocuit corpurile de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață: becuri tip LED și instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de prezență.

În cadrul proiectului, a fost modernizat sistemul de încălzire și sistemul de furnizare a apei calde de consum prin înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare, fiind reabilitată şi modernizată instalaţia de distribuţie a agentului termic.

Totodată, au fost instalate sistemele alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, constând în montarea panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și a recuperatoarelor de căldură care funcționează atât iarna cât și vara. Pentru asigurarea calităţii aerului din interior a fost instalat sistemul de climatizare/ventilare/răcire cu chiller cu pompă de căldură aer-apă.

Sistem BMS

Prin proiect a fost realizat și sistemul de automatizare, control și monitorizare respectiv sistemul integrat tip BMS (Building Management System) care va gestiona partea de încălzire/răcire, ventilație și iluminat. Au fost executate instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu precum și lucrări de creștere a accesului persoanelor cu handicap.

Lucrările de creștere a eficienței energetice au fost cuprinse în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Dacia din Municipiul Oradea”, cu cod smis 115132, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și au fost executate de asocierea de firme formată din S.C. Conpila SRL – lider de asociere și S.C. Inselma SRL.

Valoarea proiectului este de 8,856,959.30 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă.

Proiectul a fost derulat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, complementar lucrărilor de creștere a eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Dacia, au fost executate și lucrări de reabilitare interioară gestionate prin Direcția de Patrimoniu Imobiliar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au aprins luminile de Crăciun la Oradea

Articolul următor

Interviu cu Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share