Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura metropolitană a Clujului și drumul expres spre A3, programate până în 2024

Drumul expres din strategia lui Boc ar trebui să lege parcul industrial Tetarom I de Autostrada Transilvania | Foto: API

Edilul Emil Boc și-a asumat să finalizeze Centura Metropolitană Cluj-Napoca (CMC) și Drumul Expres Nădășelu – Tăietura Turcului până în anul 2024, ca măsuri de reducere a poluării.

Primarul a realizat pentru Cluj-Napoca o strategie integrată privitoare la calitatea aerului, valabilă pentru perioada 2019-2024, conform Cluj 24. Ea prevede că pentru reducerea poluării sunt necesare pietonalizarea unor străzi, rute alternative de circulație, extinderea rețelei de biciclete și a spațiilor verzi.

Printre măsurile propuse figurează Centura Metropolitană, pe tronsonul str. Bucium (cartierul Mănăștur) – complexul Selgros (cartierul Între Lacuri), drumul expres între Drumul Național 1F din comuna Nădășelu (nod al Autostrăzii 3 Transilvania) și Tăietura Turcului, care ar fi trebuit să fie gata până în 2024.

În octombrie, echipa care întocmește documentația CMC a revizuit graficul de elaborare, termenul de predare a dosarului complet pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici fiind martie 2022. În strategia privitoare la calitatea aerului a fost propusă și implementarea mai multor facilități de tip Park & Ride, în zonele Bd. Muncii și IRA, “oficializarea” locației de la Vivo Center, altele amplasamente pe str. Frunzișului și în cartierul Gheorgheni, toate până în 2023.

Total
32
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lorikeet RDM – Investiția în tehnologie evită amenzile de la ANAF!

Articolul următor

Prima zi de bursă pentru AROBS

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
32
Share