Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura metropolitană a Clujului și drumul expres spre A3, programate până în 2024

Drumul expres din strategia lui Boc ar trebui să lege parcul industrial Tetarom I de Autostrada Transilvania | Foto: API

Edilul Emil Boc și-a asumat să finalizeze Centura Metropolitană Cluj-Napoca (CMC) și Drumul Expres Nădășelu – Tăietura Turcului până în anul 2024, ca măsuri de reducere a poluării.

Primarul a realizat pentru Cluj-Napoca o strategie integrată privitoare la calitatea aerului, valabilă pentru perioada 2019-2024, conform Cluj 24. Ea prevede că pentru reducerea poluării sunt necesare pietonalizarea unor străzi, rute alternative de circulație, extinderea rețelei de biciclete și a spațiilor verzi.

Printre măsurile propuse figurează Centura Metropolitană, pe tronsonul str. Bucium (cartierul Mănăștur) – complexul Selgros (cartierul Între Lacuri), drumul expres între Drumul Național 1F din comuna Nădășelu (nod al Autostrăzii 3 Transilvania) și Tăietura Turcului, care ar fi trebuit să fie gata până în 2024.

În octombrie, echipa care întocmește documentația CMC a revizuit graficul de elaborare, termenul de predare a dosarului complet pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici fiind martie 2022. În strategia privitoare la calitatea aerului a fost propusă și implementarea mai multor facilități de tip Park & Ride, în zonele Bd. Muncii și IRA, “oficializarea” locației de la Vivo Center, altele amplasamente pe str. Frunzișului și în cartierul Gheorgheni, toate până în 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lorikeet RDM – Investiția în tehnologie evită amenzile de la ANAF!

Articolul următor

Prima zi de bursă pentru AROBS

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share