Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Tenaris a dublat bursele pentru studenții români

Grupul industrial a premiat studenți de la patru universități din țară | Foto: Vlad Cupşa / Komiti

Cel mai mare producător de țevi fără sudură din România, TenarisSilcotub a decis, odată cu ediția din acest an a Roberto Rocca Education Program (RREP), dublarea valorii burselor anuale la 18.000 de lei pentru cei 40 de studenți.

„Ne dorim ca această bursă să aducă un impact pozitiv în viața studenților. Credem în puterea educației și vom continua să investim în acest domeniu”, a declarat Mihaela Popescu, președintele TenarisSilcotub.

Achiziții de materiale pentru cursuri și licență, proiecte de cercetare sau workshop-uri  sunt principalele direcții în care cei 40 de studenți ai Universității Tehnice Cluj-Napoca, Universității Politehnice București, Universității Tehnice Gheorghe Asachi Iași, Universității de Petrol și Gaze Ploiești vor folosi susținerea financiară primită.

Evenimentul de decernare a burselor l-a avut ca invitat special pe Mircea Miclea, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai, care le-a oferit studenților un ghid pentru a-și construi cariera într-o lume în schimbare.

„Analizele estimează că, în viitor un absolvent de facultate va schimba  2-3 ocupații și va avea, în medie, șase locuri de muncă. Competențele, valorile și obiceiurile sunt baza stabilă cu care porniți, iar experimentarea prin proiecte personale vă va permite să vă adaptați la o lume instabilă”.

De la lansarea sa în România, prin RREP s-au acordat burse pentru 600 de studenți la specializări tehnice. Anual, echipa TenarisSilcotub evaluează sute de aplicații venite din partea studenților universităților tehnice din țară pentru a-i selecta pe cei cu potențial de dezvoltare. Programul își propune, pe lângă încurajarea performanțelor educaționale, educarea unei noi generații de lideri în industria românească.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina și 1.700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bani europeni pentru proiecte de mobilitate, regenerare și infrastructură în Ardealul de Nord

Articolul următor

A apărut radiografia economiei Maramureșului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share