Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii a fost predat incomplet

Șoseaua de mare viteză dintre Transilvania și Basarabia presupune costuri enorme | Foto: Afaceri News

Compania Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial Madrid a înaintat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu-Mureș – Târgu-Neamț (A8), revizia 3, așa cum a fost stabilit în cadrul ședințelor săptămânale de progres.

Documentația a fost predată de compania spaniolă pentru întreg obiectivul de investiție, a constatat beneficiarul, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“La o primă analiză, s-a constatat că lipsesc documentațiile necesare pentru obținerea acordului de mediu, documentațiile privind ocuparea terenurilor (raportul de evaluare a imobilelor afectate, identificarea proprietarilor și a imobilelor deținute de aceștia, lista proprietarilor și imobilele afectate, semnate și ștampilate de primării), iar volumul autorizații, avize și acorduri este incomplet”, conform CNAIR.

În perioada următoare, documentația va fi analizată de către departamentele de specialitate din cadrul CNAIR în vederea verificării modului în care au fost implementate observațiile emise anterior și dacă nivelul de calitate a documentației transmise corespunde cu cel solicitat prin caietul de sarcini.

A8 va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi (320 km). Ea face parte din Coridorul V, ce constituie legătura Moldovei cu Transilvania şi Europa, şi se va racorda autostrăzile construite sau aflate în diverse faze de implementare. Pe teritoriul României aceasta va avea 289 km, costul total fiind estimat la 9 miliarde de euro. Studiul de fezabilitate a fost modificat de mai multe ori în ultimii 10 ani, fiind anulată și varianta de parteneriat public – privat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dispare criteriul de eligibilitate „primul venit, primul servit" la Măsura 3

Articolul următor

Trei miniștri ai agriculturii, la Transylvania Food Summit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share