Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei miniștri ai agriculturii, la Transylvania Food Summit

Ministrul Adrian Chesnoiu (foto dreapta) este așteptat cu o intervenție la summit-ul de la Cluj

Cea mai importantă reuniune a sfârșitului de an în agribusiness, producție alimentară, băuturi, retail și hoteluri – restaurante – catering (HoReCa) are loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Prima ediție a Transylvania Food Summit (TFS) se derulează în perioada 8-10 decembrie, Evenimentul se va desfășura în format hibrid, cu o parte a dezbaterilor în format fizic și intervenții online. TFS are ca obiectiv reunirea specialiștilor din domenii cheie, care își expun strategiile privind bune practici în cadrul lanțului alimentar, agribusiness, dezvoltare rurală, producție, securitate și siguranță alimentară, economie circulară și economie verde, în contextul actual al globalizării și al Pactului Verde European (PVE).

Între temele propuse se numără rolul parteneriatelor și cooperativelor în facilitarea prezenței pe piață a producătorilor și procesatorilor; cercetare, inovare și agricultură de precizie; perspectivele agriculturii ecologice în Europa; PVE – strategia pentru biodiversitate; promovarea produselor agro-alimentare românești în lanțurile HoReCa și retail.

Dezbaterile sunt susținute de rectorul USAMV Cluj – Cornel Cătoi, rectorul USAMV București – Răzvan Teodorescu, rectorul USAMV Banatului Timișoara – Cosmin Alin Popescu, Vasile Pușcaș – Universitatea Babeș-Bolyai, Ioan Aurel Pop – președintele Academiei Române, Doru Pamfil – președinte al Secției de Științe Agricole și Silvice din Academia Română.

Lista participanților include fermieri și grupuri sau asociații de producători agricoli, producători și retaileri de utilaje pentru agricultură și industrie alimentară, procesatori și asociații din industria alimentară, reprezentanți ai companiilor de retail alimentar, ai asociațiilor din HoReCa, ai autorităților din România și din străinătate, executivi din domeniile financiar-bancar, IT, juridic.

La summit vor participa ministrul agriculturii – Adrian Chesnoiu, foștii miniștri de profil Daniel Constantin și Adrian Oros, directorul general al ANPC – Paul Anghel, președintele ASAS – Valeriu Tabără, președintele Bursei de Valori București – Radu Hanga, președintele HoReCa Cluj – Ștefan Gadola. TFS organizat de USAMV Cluj în parteneriat cu Event Space, Bucharest Food Summit și Food Intel Forum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii a fost predat incomplet

Articolul următor

S-au deschis laboratoarele Cluj Future of Work

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share