Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Animalele la Fermele Silvania, mutate într-un adăpost ultramodern

Fermele din Sălaj au demarat un program intens de modernizare | Foto: Silvania Bio

Fermele Ecologice Silvania (FES) au dat în folosință un nou adăpost pentru animale, în linie cu strategia pentru bunăstarea acestora și obținerea unor produse alimentare de calitate.

În paralel cu modernizarea complexului zootehnic, FES a demarat o campanie de angajări pentru pozițiile de tehnician veterinar (în localitatea Ortelec) sau șofer de autocamion (în comuna Măeriște), cărora le oferă, în afara salariului fix și variabil, tichete de masă, prime de fidelitate și de sărbători.

Cooperativa din Sălaj figurează cu cea mai mare investiție dintre cele din țară, având un proiect de amenajare a unei ferme bio de bovine și depozitare a produselor, precum și procesare a laptelui, cărnii și cerealelor.

Cooperativa cultivă împreună 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru cele 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măieriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Braglez.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Manifest urbanistic pentru Apahida: “Nu vrem să devenim noul Florești”

Articolul următor

Vama Borș 2, operațională în curând

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share