Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ARL finalizează podul de la Turda mai devreme decât se prevedea

Lucrările executate de ARL Cluj au termen de garanție trei ani | Foto, video: CNAIR, Viorel Băltărețu

Societatea de construcții Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj-Napoca va termina lucrările de modernizare a podului peste râul Arieș cu o lună mai repede față de termenul prevăzut în contract.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat redeschiderea traficul pe podul de pe Drumul Național 1, km 444+840, pentru luni, 13 decembrie. Finalizarea lucrărilor se produce astfel cu o lună mai devreme față de termenul contractual prevăzut, deși vremea ploioasă a creat dificultăți în derularea acestora.

Termenul contractual de finalizare era 12 ianuarie 2022, conform graficului de execuție aprobat de supervizor. Antreprenorul a efectuat lucrări de consolidare a infrastructurilor și de înlocuire a suprastructurii podului pentru a asigura calitatea necesară, legal și tehnic, pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță și confort.

Contractul a fost de 6,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Perioada de garanție a lucrărilor este de trei ani. Din 23 martie circulația pe pod a fost închisă și deviată pentru executarea lucrărilor de reparații.

„Zilele acestea se lucrează la rosturile de dilatare, parapeți, izolări. Pe lângă finalizarea propriu-zisă a lucrărilor, se vor derula demersurile cu recepția și testele de rezistență. CNAIR a înaintat termenul de 13 decembrie pentru reluarea traficului pe pod. Desigur, e o veste bună: fiecare zi contează. E esențial, însă, ca reluarea traficului să se desfășoare cu respectarea tuturor cerințelor de legalitate și siguranță”, a precizat deputatul Viorel Băltărețu.

ARL Cluj și Compania de Apă Arieș au întâmpinat, în primăvară, dificultăți de execuție la pod. În 28 aprilie s-a emis avizul de mediu pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier. Traficul a fost deviat pe străzile Armatei și 22 Decembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara cumpără o nouă centrală telefonică de 120.000 de lei

Articolul următor

Finanțele se vor întâlni periodic cu mediul de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share