Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțele se vor întâlni periodic cu mediul de afaceri

Mediul de afaceri și reprezentanții fiscului au avut o primă rundă de discuții | Foto; MFP

Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, a decis întâlnirea periodică cu reprezentanții mediului de afaceri pentru asigurarea sustenabilității politicilor financiar-fiscale și consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial și guvern.

Prima întâlnire din această serie a avut loc la sediul Ministerului Finanțelor. Au participat Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, Coaliția pentru Dezvoltarea României, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Ministrul a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru 2022, politica fiscală pentru anul următor, necesitatea înființării unui consiliu consultativ la nivelul ministerului, schemele de ajutor pentru IMM-uri și programele destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

“Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu reprezentanții mediului de afaceri. Acum România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creșterea prețurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia și firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea acționariatului lor, fiindcă tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajați români” a declarat Adrian Câciu.

În prezentarea programului economic al noii guvernări s-au subliniat soluțiile și schemele de ajutor pentru IMM-uri și companiile mari. Scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată și companiile care fac exporturi și să implementeze programe destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ARL finalizează podul de la Turda mai devreme decât se prevedea

Articolul următor

Compania Națională de Investiții poate demara investiția pentru un nou stadion de tip I la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share