Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea, model de bune practici pentru UAT-urile din Nord Vestul României

Săptămâna trecută, Oradea a fost gazda unui eveniment organizat de Agenția de Dezvoltare Nord-Vest pentru reprezentanții primăriilor care și-au manifestat intenția de a sprijini dezvoltarea de parcuri industriale în regiunea de Nord-Vest.

Prin Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027 va exista posibilitatea finanțării unor initiative precum: „Sprijinirea dezvoltării structurilor de sprijin a afacerilor care urmează la rândul lor să administreze granturi în favoarea IMM-urilor sprijinite, din regiunea Nord-Vest, România”. Oradea este orașul care a reușit să se dezvolte prin atragerea fondurilor europene, iar prin implicarea Agenției de Dezvoltare Locală (ADLO) peste 100 de companii au ales să investească în cele patru parcuri industriale funcționale.

Alina Silaghi

„ADLO are o activitate foarte complexă, dincolo de administrarea Parcurilor Industriale. Serviciile pe care le ofererim sunt diverse: desfășurăm proiecte comune cu companiile, suntem implicați în susținerea și dezvoltarea învățământului dual, ne ocupăm de terminalul Cargo și terminalul Intermodal, de iluminatul public din municipiu, dar și de dezvoltarea parcurilor industrial din județ. Ne bucurăm de faptul că, încă o dată, Oradea este dat drept model de bune practici. Muncim zi de zi la creșterea nivelului de trai al locuitorilor și ne dorim să creăm o comunitate puternică. Oradea rămâne în continuare un oraș deschis oportunităților, un oraș care își dorește noi provocări”, a declarat Alina Silaghi, director general ADLO.

Pe parcurusul celor două zile ale evenimentului au avut loc prezentări privind: – conceptul de parc industrial și mecanismul de creare/extindere a acestuia; – tipuri de proiecte ce urmeaza a fi finanțate prin POR NV 2021-2027: beneficiari eligibili, activități eligibile, cheltuieli eligibile, inclusiv tipuri de investiții finanțate prin grant pentru IMM-urile ce urmează a se localiza în aceste structuri. Reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale, împreună cu conducerea ADLO și reprezentanții ADR NV, au desfășurat o vizită de lucru la două dintre Parcurile lndustriale din oraș, tocmai pentru a întelege modelul de bune practici ce poate fi valorificat și replicat în regiune. Însoțiți de echipa ADR NV și Directorul General al agenției, Marcel Ioan Boloș, cei prezenți au efectuat și o serie de vizite în municipiul Oradea, pe parcursul căreia participanții au putut remarca rezultatul implementării celor mai de succes proiecte din localitate. Astfel, pe lista obiectivelor vizitate s-au numărat: Cetatea Oradea, Complexul welness termal Nymphea, Spitalul Județean Oradea, linia de tramvai modernizată, Piața Rogerius și Piața Unirii, proiecte implementate prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autobuzul 100% electric MAN Lion’s City E este testat în condiții reale de trafic în România

Articolul următor

Carmen Ravon, noul Head of Retail Occupiers pentru CEE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share