Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest și Eco Garden vor revitaliza Parcul Feroviarilor

Proiectul inițiat de municipalitatea clujeană se bazează pe o finanțare europeană încă inexistentă

Un consorțiu format din companiile Nord Conforest și Eco Garden Construct se va ocupa de lucrările de revitalizare și activare a parcului de 5 ha din Cluj-Napoca.

Municipalitatea clujeană a parafat contractul pentru execuția lucrărilor. “Momentan, finanțarea o avem din bugetul local, cel puțin în prima parte, iar după deschiderea liniilor de finanțare europeană, vom încerca să asigurăm finanțare complementară” a recunoscut edilul Emil Boc

Proiectul presupune revitalizarea Parcului Feroviarilor (53.457 mp) – reconfigurarea aleilor, construirea de pavilioane, sisteme de irigații, modernizarea iluminatului public, mobilier urban modern; amenajarea străzii Parcul Feroviarilor (8.496 mp) în stadiu de pregătire avansată fiind o creșă; amenajarea malurilor Someșului și pasarele pietonale peste râu.

Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice pentru flora și fauna temporară. Reamenajarea cuprinde suplimentarea vegetației existente cu plantări de arbori și arbuști, vegetație și soiuri autohtone specifice râului, modernizarea zonei urbane.

Durata lucrărilor este de 20 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere. Proiectul se ridică la 36 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, executant fiind asocierea Nord Conforest – Eco Garden Construct.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat și-a premiat câștigătorii

Articolul următor

Primăria Timișoara va economisi 320 de megawatti de energie după schimbarea iluminatului stradal de pe trei artere principale din oraș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share